nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Onze erfgoedsubsidieregelingen

Erfgoed

Erfgoed verbindt ons met elkaar en vertelt het verhaal van jou en je omgeving. Erfgoed komt tot leven door mensen die er actief mee bezig zijn, zoals vrijwilligers, beoefenaars, erfgoedgemeenschappen of -organisaties. Zij houden erfgoed dynamisch en relevant. Wij ondersteunen deelname aan erfgoed via verschillende subsidieregelingen.

Lees en kijk welke subsidieregeling erfgoed past bij jouw project. Kom je er niet uit? Bij elke regeling vind je ook contactgegevens van adviseurs die je verder kunnen helpen.

Heggenvlechten
Heggenvlechten

Nieuwe subsidieregeling erfgoed 2022

We zijn hard aan de slag met een nieuwe subsidieregeling voor de erfgoedsector. We verwachten deze begin 2022 te publiceren. Met deze regeling dragen we bij aan een gelijk speelveld voor verschillende erfgoedbeoefenaren en –vrijwilligers, vormen van erfgoed en manieren van actieve erfgoedparticipatie en erfgoededucatie. Wil je als eerste op de hoogte zijn over nieuwe subsidiemogelijkheden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Of volg ons via onze socials.

Magazine verhalen

Zoek je tips en inspiratie? Lees de verhalen van al ondersteunde erfgoedprojecten.

 
Chinees Nieuwjaar

De mensen achter Rotterdam Chinese New Year vertellen over de traditie van het Chinees Nieuwjaar en de viering van het feest sinds de jaren '80 in Rotterdam. We ondersteunen dit project vanuit de subsidieregeling Immaterieel erfgoed in stedelijke context.

Projecten

Een greep uit gesteunde erfgoed projecten

Filmpje Immaterieel erfgoed Midwinterhoorn blazen

Erfgoedvrijwilliger.nl

Erfgoedvrijwilliger.nl is dé plek voor vrijwilligers(organisaties) in de erfgoedsector. Wil je jouw kennis over een bepaald erfgoedonderwerp bijspijkeren? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van nieuwe vrijwilligers? Zoek je tips en inspiratie? Of zoekt iemand een leuke vrijwilligersklus in de buurt? Je vindt het op erfgoedvrijwilliger.nl