info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30
Voor projecten op het gebied van immaterieel erfgoed, erfgoedvrijwilligers en erfgoededucatie | Je zet ontwikkelstappen voor erfgoed met effect. Kies hieronder de categorie.
Online informatiesessies Erfgoed Maken
Op 25 mei en 15 juni tussen 16.00-17.00 uur, organiseren wij een online informatiesessies. Hier kom je alles te weten over de subsidieregeling Erfgoed Maken, geven we tips voor een goede aanvraag en doe je inspiratie op. Kom je ook naar één van de sessies?
Meld je aanMet deze regeling stimuleren we projecten waarin activiteiten worden ontwikkeld om immaterieel erfgoed toekomstbestendig te maken, om lokale erfgoed- en vrijwilligersorganisaties te versterken of om iedereen met erfgoed in aanraking te brengen door educatie.
Wil jij met je organisatie, je leerlingen of beoefenaars een ontwikkelstap zetten en een erfgoedproject uitvoeren waarmee je bepaalde effecten bereikt? Dan kan je hiervoor subsidie aanvragen.
Druk op onderstaande afbeelding voor de drie categorieën in één oogopslag.
Voor een verkenning (categorie 1) onderzoek je hoe effecten in een toekomstig project kunnen worden bereikt.
We formuleren zeven effecten om aan de ontwikkelstappen die jij wilt gaan zetten richting te geven. Het bereiken van effect a is voor elk project in alle drie de categorieën verplicht.
We vinden het belangrijk dat er meer en nieuwe groepen mensen actief deelnemen aan erfgoed. We willen weten wie je al bereikt en wie je aanvullend gaat bereiken. Op welke manier gaat de nieuwe doelgroep deelnemen aan je erfgoed? En hoe sluit het aan bij hun behoeften, mogelijkheden en interesses?
a: meer of nieuwe groepen personen nemen actief deel aan erfgoed |
b: deelnemers aan erfgoed voelen zich door deelname onderling meer verbonden |
c: de organisatie wordt meer zelfredzaam |
d: deelnemers ontwikkelen meervoudige perspectieven op de waarde en de betekenis van erfgoed |
e: deelnemers gebruiken erfgoed als inspiratie of bronmateriaal om cultuur mee te maken |
f: deelnemers hebben zeggenschap over het interpreteren, waarderen en representeren van erfgoed waarmee zij zich verbonden voelen |
g: de activiteiten dragen bij aan een betere leefomgeving |
Zoek je tips en inspiratie op het gebied van erfgoedparticipatie, -educatie en - vrijwilligers? Kijk op Erfgoed.
De subsidieregeling Erfgoed Maken bestaat uit de onderdelen: Erfgoed met effect en Talentontwikkeling ambachten: Meester-Gezeltraject.
Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Marjolijn Peeters , Francisca Priem of Tamira Boogaard
Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.
Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.
We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.
We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.
Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.
Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen: