nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Beleidsperiode 2025-2028

In 2024 lopen al onze huidige projectregelingen af en zullen ze sluiten. En dat terwijl er nog weinig duidelijk is over de nieuwe regelingen vanaf 2025. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept. Via deze pagina, onze social media en onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

Start nieuwe regelingen

Op 1 januari 2025 start de nieuwe vierjarige beleidsperiode van het Fonds. In ons beleidsplan 2025-2028 vertellen we over onze plannen en doelen. De kern is de maatschappelijke impact van cultuurparticipatie: cultuur voor een veerkrachtige samenleving. We focussen ons daarbij op drie deelsectoren: 

  • Amateurkunst: gericht op kunstbeoefening en talentontwikkeling voor niet-professionals, kunstvakstudenten en informele circuits.
  • Co-creatie: gericht op gelijkwaardige deelname aan cultuur onder begeleiding van een professionele kunstenaar of instituut óf als onderdeel van een gemeenschap.
  • Cultuureducatie: gericht op het aanbieden en vernieuwen van cultuureducatie in en rondom het onderwijs.


Onder elke deelsector introduceren we een meerjarenregeling, projectregelingen en open oproepen. De regelingen Erfgoed Maken en Internationaal worden vanaf 2025 (deels) onderdeel van de andere regelingen. 

Benieuwd naar het volledige beleidsplan? Dat lees je hier.

Blijf op de hoogte

Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van alle projectregelingen. Daarom kunnen we nu nog niet zeggen hoe iedere regeling eruit komt te zien. Via deze pagina, onze social media en onze nieuwsbrief blijven we je updaten. Dus schrijf je onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op LinkedIn, Facebook of Instagram