nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Educatie

Educatie: Cultuureducatie vmbo vso pro

Wil je meer en betere cultuureducatie op het vmbo, vso of pro? Binnen deze regeling kan je geld aanvragen voor projecten binnen drie verschillende fases, met elk hun eigen inhoud, criteria, budget, bedragen en aanvraagperiode. Benieuwd welke fase bij jou past? Lees verder!

Welke subsidie past bij jou?

Fase 1 | Kennismaken en uitproberen

Wil je als culturele instelling een basis leggen voor cultuureducatie op het vmbo? Wil je met een school onderzoeken hoe jullie kunnen gaan samenwerken? Vraag dan subsidie aan voor Fase 1.
€ 10.000 - 25.000 15 sep 2021 ⁠t/m 28 mrt 2024 Lees meer over Fase 1

Fase 2 | Samen ontwikkelen

Wil je als culturele instelling in samenwerking met het onderwijs een eerste of volgende stap zetten in de ontwikkeling en uitvoering van cultuureducatie op school? En zo het creatief vermogen van de leerlingen bevorderen? Vraag dan subsidie aan voor Fase 2. 
€ 25.000 - 100.000 15 sep 2021 ⁠t/m 28 mrt 2024 Lees meer over Fase 2

Fase 3 | Resultaten verduurzamen

Heb je al eerder een cultuureducatieproject op het vmbo, vso of pro ontwikkeld dat inmiddels op scholen is uitgevoerd? Wil je dit project op grotere schaal uitvoeren? Vraag dan subsidie aan voor Fase 3. 
€ 25.000 - 100.000 10 jan 2022 ⁠t/m 28 mrt 2024 Lees meer over Fase 3

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'