nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Educatie

Cultuureducatie vmbo vso pro

Regeling voor cultuureducatie in het vmbo, vso en pro in het hele Koninkijk. Deze regeling bestaat uit 3 verschillende fases, gericht op welk instapniveau je project is. Kies hieronder dus de juiste fase voor alle relevante informatie.

Fase 1 | Kennismaken en uitproberen

Fase 1 | Kennismaken en uitproberen

Deze fase richt zich op beginnende samenwerkingen. Vraag geld aan om als culturele instelling, samen met een school te onderzoeken hoe jullie samen kunnen gaan werken aan cultuureducatie.

Fase 2 | Samen ontwikkelen

Fase 2 | Samen ontwikkelen

Deze fase is gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van cultuureducatieve activiteiten die passen bij leerlingen van vmbo, vso en pro, waarmee het creatief vermogen van de leerlingen bevorderd wordt. Zo ontstaat er meer geschikt cultuureducatief aanbod voor vmbo, vso en pro.

Fase 3 | Resultaten verduurzamen

Fase 3 | Resultaten verduurzamen

Deze fase is gericht op het verbreden van een bestaand project met minstens drie verschillende scholen.

Wil jij meer en betere cultuureducatie op het vmbo, vso of pro? Binnen deze regeling kan je geld aanvragen voor cultuureducatieve projecten binnen drie verschillende fases:

De fases hebben ieder hun eigen inhoud, criteria, budget, bedragen en aanvraagperiode. Kies de fase die bij jou past in de opties hierboven. Op de pagina's van elke fase vind je alles wat je moet weten om aan te kunnen vragen. 

Bekijk hieronder de animatie en ontdek welke fase bij jouw project past. 

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Ingrid Henzen Lucien Ravensberg  of  Marie-Louise van Nieuwenburg

Click on the photo or name to see the phone number
cultuureducatie@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl