nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

C: Christiaan Kamminga C: Christiaan Kamminga
Participatie

Open Oproepen

De Open Oproep is bedoeld voor verkenning, ontwikkeling en uitvoering van activiteiten rond specifieke thema’s. Het sociaal en cultureel domein werken hier samen.

Actueel: Open Oproep Jongeren maken cultuur

Deze oproep is de uitvoering van de Impuls jongerencultuur. Het is voor initiatieven die cultuurdeelname bij jongeren stimuleren en hun culturele ontwikkeling versterken.
Open van 23 januari tot en met 30 november 2023 17.00 uur

Algemeen

De Open Oproep is bedoeld voor verkenning, ontwikkeling en uitvoering van activiteiten rond specifieke thema’s waarmee cultuurparticipatie zo toegankelijk mogelijk wordt gemaakt.

Met de Open Oproep spelen we in op actuele thema’s. Het biedt de mogelijkheid om speciale aandachtsgebieden, doelgroepen of cultuurparticipatie in specifieke regio’s een impuls te geven. Denk aan thema's als:

  • urgente en maatschappelijke noodzaak
  • behoeften bij een doelgroep
  • discipline of erfgoeddomein die aandacht nodig hebben

Centraal staat ook hier samenwerking tussen het cultureel en sociaal domein centraal. Je ontwikkelt activiteiten voor en met mensen die een drempel ervaren als het gaat om deelname aan cultuur.

Het onderwerp, criteria, de hoogte van de subsidie en het beschikbare budget worden bij publicatie van de Open Oproep bekend gemaakt.

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'