nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Open Call

Met de Open Calls stimuleren we de verkenning, ontwikkeling en uitvoering van internationale projecten op het gebied van cultuurparticipatie en -educatie. Thema's kunnen zijn: een actueel onderwerp, speciaal aandachtsgebied of specifiek land.

Op dit moment is er geen Open Call. Minimaal twee weken voordat je kan aanvragen kondigen we het thema, criteria, aanvraagperiode en -bedrag hier aan.

De Open Call is bedoeld voor verkenning, ontwikkeling en uitvoering van internationale projecten op het gebied van cultuurparticipatie en -educatie.

Met de Open Call spelen we in op actuele thema’s. Het biedt de mogelijkheid om speciale aandachtsgebieden, specifieke landen of regio's een impuls te geven. Denk aan thema's als:

 • internationale verkenning naar de versterking van cultuurparticipatie en -educatie binnen het Koninkrijk.
 • ontwikkeling en uitvoering van een internationaal project
 • kennisontwikkelings - of kennisdelingsactiviteiten
 • verkennende missie

Wie kan aanvragen?

Een culturele instelling uit het Nederlands Koninkrijk, zonder winstoogmerk, of een professional die minimaal drie jaar werkzaam is op het gebied van cultuurparticipatie of -educatie.


Algemene praktische voorwaarden

 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het budget bereikt is.
 • Je mag pas beginnen met het uitvoeren van je project op het moment dat het Fonds laat weten dat je aanvraag gehonoreerd is. Dat duurt maximaal 13 weken.
 • Je project start binnen negen maanden na het indienen van je aanvraag.
 • Je project duurt maximaal 2 jaar.

Je past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. Het hangt af van je aangevraagde bedrag hoe strikt daar naar gekeken wordt.

Het totale budget voor 'Open Calls' is €1.200.000,-.

De hoogte van de subsidie, het subsidiepercentage en de beoordelingscriteria maken we bij opening van de Open Call bekend.

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Femie Willems Judith Pors Lucien Ravensberg  of  Lidian Fleers

030 - 233 60 30
internationaal@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl