nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Cube Design Museum Cube Design Museum

1. Verkennen

Verkennen richt zich op de eerste stap in een internationale samenwerking. Je kan hier subsidie aanvragen voor de verkenning van een mogelijk internationaal samenwerkingsproject binnen cultuureducatie of -participatie.

Op dinsdagmiddag 14 juni 2022 tussen 15.00-16.30 uur organiseren we een online infosessie. Hier kom je alles te weten over de subsidieregeling, geven we tips voor een goede aanvraag en doe je inspiratie op. Kom je ook? Aanmelden infosessie Internationale Samenwerking.

Wil jij graag een internationaal project met een samenwerkingspartner opzetten, maar ben je nog aan het uitzoeken of jij en je partnerorganisatie wel een goede match zijn? Met 'Verkennen' kan je subsidie aanvragen om dit te onderzoeken en afspraken te maken over o.a. de inhoud en taakverdeling.

Wie kan aanvragen?

Een culturele instelling uit het Nederlands Koninkrijk, zonder winstoogmerk, of een professional die minimaal drie jaar werkzaam is op het gebied van cultuurparticipatie of -educatie.

Waarvoor kan je aanvragen?

Je vraagt aan voor het verkennen en verdiepen van een mogelijke samenwerking met een partner in een ander land, binnen, of buiten het Koninkrijk. Jullie onderzoeken samen hoe jullie samenwerking kan worden vormgegeven, wie welke expertise en rol heeft in de samenwerking en welke rol ieders netwerk kan spelen.

Waar let het Fonds op?

Om je te helpen bij je aanvraag en het proces wat makkelijker te maken, hebben we een document met tips voor je projectplan en begroting. Dit kan je als kapstok gebruiken om ons je plan en de bijbehorende kosten uit te leggen. Wij adviseren je deze te gebruiken.

Wil je aanvragen? Zorg dan dat je de volledige regeling hebt gelezen. We hebben hier een leesversie voor gemaakt, waar alleen de relevante onderdelen in opgenomen zijn. Ook is er een voorbeeld aanvraagformulier. Zo kan je je vast voorbereiden op wat we willen weten. Je vindt al deze documenten in het lichtgrijze kader, onder 'Documenten'.

Inhoud | 
Geef in je plan duidelijk aan wat jullie willen onderzoeken. Wat zijn de artistieke, inhoudelijke of educatieve ambities en verwachtingen? We kijken daarbij of het plan van voldoende kwaliteit en realistisch is. Daarnaast lezen we graag waarom je voor een samenwerking met deze partner voor dit land hebt gekozen. Probeer ons te overtuigen van de relevantie van jullie samenwerking en hoe jullie beiden elkaars werkpraktijk versterken.

Beschrijf ook in je plan hoe je omgaat en rekening houdt met het geldend reisadvies en de coronarichtlijnen.

Organisatorisch | Bevat je aanvraag een realistisch plan met een redelijke en sluitende begroting en een logische planning? Laat ons ook zien dat de verantwoordelijkheden en rollen tussen jou en je partner goed en realistisch verdeeld zijn.

Je past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. Het hangt af van je aangevraagde bedrag hoe strikt daar naar gekeken wordt.

Praktische voorwaarden

 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het budget bereikt is. Begin daarom op tijd en wacht niet te lang met aanvragen. Let op: een account aanmaken op Mijn Fonds kan een paar dagen duren.
 • De subsidie mag 100% van de projectkosten dekken. We vragen dus niet nog een eigen bijdrage.
 • Je mag pas beginnen met het uitvoeren van je project op het moment dat het Fonds laat weten dat je aanvraag gehonoreerd is. Dat duurt maximaal 13 weken.
 • Je project start binnen negen maanden na het indienen van je aanvraag.
 • Je project duurt maximaal 1 jaar.
 • Als je gevestigd bent in het Caribisch deel van het Koninkrijk is er een speciale werkwijze voor verschillen in valuta. De werkwijze vind je aan de rechterkant onder 'Documenten'.

Het totale budget voor 'Verkennen' is €300.000,-.

Indienen kan vanaf maandag 14 februari 2022 9:00u tot woensdag 28 augustus 2024 17:00u CET.

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Femie Willems Marie-Anne Eij Lidian Fleers  of  Lucien Ravensberg

030 - 233 60 30
internationaal@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl