nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Versterking talentketen

Wil jij jouw werkwijze op het gebied van talentontwikkeling verduurzamen en inzicht krijgen in de succesfactoren voor de ontwikkeling en doorstroming van talenten? Vraag dan subsidie aan voor Versterking talentketen.

Spreekuren

Wil je graag een adviseur spreken? Bel ons dan tijdens de spreekuren op woensdag tussen 13:00 en 16:00: Devika Chotoe (06 216 476 09) of op donderdag tussen 10:00 en 13:00: Jermaine Campbell (06 819 743 77).

Neem contact op

Door jouw werkwijze overdraagbaar en toekomstbestendig te maken, professionaliseer je je organisatie op het gebied van talentontwikkeling. Zo draag je lokaal, regionaal en landelijk bij aan het versterken van de talentketen. 

Wie kan subsidie aanvragen?

 • Een culturele instelling, stichting of vereniging zonder winstoogmerk. 
 • Als je samenwerkt met andere partijen, dient één partij de aanvraag in.  
 • Je krijgt de mogelijkheid je plan mondeling toe te lichten aan de beoordelingscommissie. 

Hoe ziet je project eruit?

Je hebt een project om je werkwijze rond de ontwikkeling en doorstroming van talent vast te leggen en te verduurzamen. Je brengt in kaart wat je doet, werkt je expertise en werkwijze in het begeleiden van talenten verder uit en beschrijft deze gestructureerd. Je legt uit hoe je een verbeterslag maakt in je werkwijze. Dat kan gaan om een talentvolgsysteem, behoefteanalyse onder talenten en partijen uit je netwerk, of een evaluatiemethode. Zo nodig betrek je externe expertise bij je projectplan.  

We zijn benieuwd naar je ideeën! Heb je vragen of twijfel je ergens over? Stuur dan een mail met je vraag en je contactgegevens naar talent@cultuurparticipatie.nl. Dan neemt een subsidieadviseur contact met je op.


Hoe vraag je subsidie aan?

 • Op deze pagina vind je rechts in het kader onder ‘Documenten’ alle belangrijke informatie, zoals de subsidieregeling met daarin alle voorwaarden waarop we je aanvraag beoordelen. Ook vind je hier voorbeeldformulieren om je te helpen bij je aanvraag.  
 • Subsidie aanvragen doe je via Mijn Fonds: onze online aanvraag-omgeving. Klik rechtsboven op deze pagina op ‘Subsidie aanvragen’ om een Mijn Fonds-account aan te maken (dit kan een paar dagen duren) en je aanvraag te starten.  
 • Meer weten? Bekijk hier onze infopagina over subsidie aanvragen.   

Goed om te weten:

 • Je hebt een project (maximaal 2 jaar) om je werkwijze rond de ontwikkeling en doorstroming van talent vast te leggen en te verduurzamen.  
 • Je project start niet voor je aanvraag is goedgekeurd (dit duurt maximaal 13 weken), maar wel binnen 6 maanden nadat je ons besluit hebt ontvangen. 
 • Je kunt minimaal € 25.000 en maximaal € 50.000 aanvragen. Het aangevraagde bedrag mag in het Europees deel van Nederland maximaal 70% van je projectkosten dekken. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk mogen maximaal 90% van je projectkosten dekken. In je begroting neem je alle posten inclusief BTW op. 
 • Je past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. (Hoezeer je aanvraag op deze codes wordt beoordeeld, hangt af van het bedrag dat je aanvraagt.)  
 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het eind van het budget bereikt is. Begin daarom op tijd; wacht niet te lang met aanvragen. 

Op zoek naar inspiratie?

No Man's Land, een Utrechts ontwikkel-, productie- en kennisplatform, ontving subsidie via de regeling Versterking talentketen. Het platform ondersteunt talentvolle makers in de hiphop en popmuziek. We gingen in gesprek met Jeffrey en Sanne, die hun werkwijze onder de loep namen om talenten zo goed mogelijk te kunnen helpen:

Beleidsperiode 2025-2028

In 2024 lopen al onze huidige projectregelingen af en zullen ze sluiten. Daarom houden we je zo goed mogelijk op de hoogte.