nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Urban Arts Coach

Heb je een coachende rol in de urban arts en heb je die vaardigheden grotendeels zelf ontwikkeld? Ben je toe aan een beroepsmatige volgende stap als coach en heb je behoefte aan een individueel professionaliseringstraject? Vraag dan subsidie aan voor Urban arts coach.

Spreekuren

Wil je graag een adviseur spreken? Bel ons dan tijdens de volgende spreekuren: woensdagen, 13 - 16 uur: Lisan Beune (06 219 515 03). Donderdagen, 10 - 13 uur: Annemarije Chamuleau (06 155 484 10).

Neem contact op

Met de nieuwe kennis die je tijdens dit traject opdoet, verdiep je de manier waarop je werkt als coach. Tijdens het traject pas je je nieuwe vaardigheden meteen toe in de dagelijkse praktijk. Zo zorg je voor een impuls aan jouw persoonlijke groei, maar ook aan de groei van talenten en de urban arts sector als geheel.

Wie kan subsidie aanvragen?

Coaches die vijf tot tien jaar actief zijn als coach van urban arts talenten, kunnen (samen met een culturele instelling) subsidie aanvragen: 

 • De aanvraag moet worden ingediend door een culturele instelling zonder winstoogmerk. Zij zijn de formele aanvrager, je samenwerkingspartner en bewaken met jou het traject. 
 • De aanvraag wordt door jou als coach gemaakt: het gaat om jouw ontwikkeltraject, waarin jouw leerdoelen centraal staan. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je ontwikkeltraject op papier zet. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid je plan mondeling toe te lichten aan de beoordelingscommissie.

Hoe ziet je project eruit? 

Je hebt een persoonlijk professionaliseringstraject, waarin je de opgedane kennis en kunde overdraagt op talenten of andere (beginnende) coaches. Een culturele instelling vraagt aan en jij gaat jezelf als coach verder ontwikkelen. Misschien wil je werken aan je didactische vaardigheden, of talenten helpen om zich op persoonlijk niveau verder te ontwikkelen. Wellicht wil je werken aan je artistieke skills ten behoeve van de makers die je begeleidt. Of misschien wil je jezelf professionaliseren op zakelijk vlak, zodat je je talenten hierin beter kunt ondersteunen. 

We zijn benieuwd naar je ideeën! Heb je vragen of twijfel je ergens over? Stuur dan een mail met je vraag en je contactgegevens naar talent@cultuurparticipatie.nl. Dan neemt een subsidieadviseur contact met je op.


Hoe vraag je subsidie aan?

 • Op deze pagina vind je rechts in het kader onder ‘Documenten’ alle belangrijke informatie, zoals de subsidieregeling met daarin alle voorwaarden waarop we je aanvraag beoordelen. Ook vind je hier voorbeeldformulieren om je te helpen bij je aanvraag.  
 • Subsidie aanvragen doe je via Mijn Fonds: onze online aanvraag-omgeving. Klik rechtsboven op deze pagina op ‘Subsidie aanvragen’ om een Mijn Fonds-account aan te maken (dit kan een paar dagen duren) en je aanvraag te starten.  
 • Meer weten? Bekijk hier onze infopagina over subsidie aanvragen.   

Goed om te weten:

 • Je hebt een persoonlijk professionaliseringstraject (minimaal 1 jaar – maximaal 2 jaar), waarin je de opgedane kennis en kunde overdraagt op talenten of andere (beginnende) coaches.  
 • Je vraagt samen met een culturele instelling subsidie aan. Zij zijn de officiële aanvrager, maar jij gaat jezelf als coach verder ontwikkelen. 
 • Je project start niet voor je aanvraag is goedgekeurd (dit duurt maximaal 13 weken), maar wel binnen 6 maanden nadat je ons besluit hebt ontvangen. 
 • Je kunt maximaal € 50.000 aanvragen. Het aangevraagde bedrag mag in het Europees deel van Nederland maximaal 80% van je projectkosten dekken. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk mogen maximaal 100% van je projectkosten dekken. In je begroting neem je alle posten inclusief BTW op. 
 • De culturele instelling die de aanvraag doet past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. (Hoezeer je aanvraag op deze codes wordt beoordeeld, hangt af van het bedrag dat je aanvraagt.)  
 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het eind van het budget bereikt is. Begin daarom op tijd; wacht niet te lang met aanvragen. 

Op zoek naar inspiratie?

Untold is een stichting die jonge makers de mogelijkheid biedt om zich te ontwikkelen op het gebied van Afrikaanse dansstijlen, muziek, theatervormen en kunst. We gingen in gesprek met Otmar Watson, coach en zakelijk en artistiek leider van Untold, over zijn professionaliseringstraject. Met behulp van de regeling Urban arts coach heeft Otmar kennis opgedaan over o.a. conceptontwikkeling en fondsenwerving:

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'