nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Lloyd en Junadry | Fotograaf: Pim Geerts Lloyd en Junadry | Fotograaf: Pim Geerts
Participatie

Urban Arts Coach

Professionaliseringstraject voor urban arts coaches die toe zijn aan een volgende stap

Heb jij een coachende rol in de urban arts sector en heb je die vaardigheden grotendeels zelf ontwikkeld? Ben je toe aan een beroepsmatige volgende stap als coach? Deze subsidieregeling kan jou verder helpen in een individueel professionaliseringstraject.

Met de nieuwe kennis en vaardigheden die je tijdens dit traject opdoet kun je verdieping zoeken in de manier waarop je werkt als coach en dit direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Zo zorg je voor een impuls aan jouw persoonlijke groei, maar ook zeker aan talenten én de hele urban arts sector!

Wie kan aanvragen?

De subsidie moet worden aangevraagd door een culturele instelling zonder winstoogmerk. Zij zijn de formele aanvrager, maar de aanvraag draait om jouw doorontwikkeling als coach. De aanvraag gaat over jouw specifieke leervragen op gebied van coaching en begeleiding van talenten. Van de culturele instelling verwachten we dat ze jou begeleiden en het traject samen met jou overzien. Lukt het niet om een culturele instelling te vinden die met jou deze aanvraag kan doen? Wij denken graag met je mee. Neem gerust contact op met een van de adviseurs van deze regeling.

Een ontwikkeltraject op papier zetten kan soms moeilijk zijn. Daarom mag je als aanvulling op het projectplan een mondelinge toelichting geven, waarin je jouw plan presenteert.

Waar kijkt het Fonds naar? 

Het gaat om een persoonlijk professionaliseringstraject. De culturele instelling vraagt geld aan zodat jij jezelf als coach verder kan ontwikkelen en dus voort kan bouwen op waar je nu staat als coach. Een project waarin je de opgedane kennis en kunde overdraagt op cultuurmakers of andere (beginnende) coaches is onderdeel van je traject.

Concreet kijken we naar we naar de kwaliteit, samenwerking en het effect van jouw aanvraag.

Kwaliteit | Je legt uit wat jouw startpunt en ontwikkelstappen zijn. Wat zijn jouw leerdoelen? En hoe brengen ze je tot het einddoel? We kijken daarbij ook naar de planning en de haalbaarheid van jouw aanvraag.

Samenwerking | In jouw aanvraag leg je uit wie jou gaat begeleiden, en hoe die samenwerking eruit ziet. In hoeverre past deze rol- en taakverdeling bij het professionaliseringtraject? En je denkt alvast na over de samenwerking op langere termijn.

Effect | Hoe draagt jouw ‘eindproduct’ bij aan het professionaliseringstraject? En wat is het lange termijn effect van dit traject? En hoe deel je jouw leerervaringen met andere talenten en andere coaches?

In de toelichting van de regeling (zie hiernaast bij Documenten) lees je meer over de voorwaarden waarop de aanvraag wordt beoordeeld (Artikel 2.16 op pagina 17 en 18).


Praktische voorwaarden

  • Je project start niet vóórdat je aanvraag is goedgekeurd, maar altijd binnen 6 maanden nadat je het subsidiebesluit hebt ontvangen;
  • Je project duurt maximaal 2 jaar en minimaal 1 jaar;
  • De subsidie die je van het Fonds ontvangt is maximaal € 50.000, en mag in het Europese gedeelte van het Koninkrijk maximaal 50% van je projectkosten dekken en in het Caribisch gedeelte van het Koninkrijk maximaal 80%;
  • De culturele instelling die de aanvraag doet past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. Het hangt af van je aangevraagde bedrag hoe strikt daar naar gekeken wordt.
  • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het budget bereikt is. Begin daarom op tijd en wacht niet te lang met aanvragen. (Let op: een account aanmaken op Mijn Fonds kan een paar dagen duren)
Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Eylem Tanir Thomas Nijhuis  of  Lisan Beune

Klik op de naam of foto voor de contactgegevens
urbanarts@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl