nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Urban Arts Coach

Heb je een coachende rol in de urban arts en heb je die vaardigheden grotendeels zelf ontwikkeld? Ben je toe aan een beroepsmatige volgende stap als coach en heb je behoefte aan een individueel professionaliseringstraject? Vraag dan subsidie aan voor Urban arts coach.

Met de nieuwe kennis die je tijdens dit traject opdoet, verdiep je de manier waarop je werkt als coach. Tijdens het traject pas je je nieuwe vaardigheden meteen toe in de dagelijkse praktijk. Zo zorg je voor een impuls aan jouw persoonlijke groei, maar ook aan de groei van talenten en de urban arts sector als geheel.

Wie kan subsidie aanvragen?

Coaches die vijf tot tien jaar actief zijn als coach van urban arts talenten, kunnen (samen met een culturele instelling) subsidie aanvragen: 

 • De aanvraag moet worden ingediend door een culturele instelling zonder winstoogmerk. Zij zijn de formele aanvrager, je samenwerkingspartner en bewaken met jou het traject. 
 • De aanvraag wordt door jou als coach gemaakt: het gaat om jouw ontwikkeltraject, waarin jouw leerdoelen centraal staan. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je ontwikkeltraject op papier zet. Je krijgt vervolgens de mogelijkheid je plan mondeling toe te lichten aan de beoordelingscommissie.

Hoe ziet je project eruit? 

Je hebt een persoonlijk professionaliseringstraject, waarin je de opgedane kennis en kunde overdraagt op talenten of andere (beginnende) coaches. Een culturele instelling vraagt aan en jij gaat jezelf als coach verder ontwikkelen. Misschien wil je werken aan je didactische vaardigheden, of talenten helpen om zich op persoonlijk niveau verder te ontwikkelen. Wellicht wil je werken aan je artistieke skills ten behoeve van de makers die je begeleidt. Of misschien wil je jezelf professionaliseren op zakelijk vlak, zodat je je talenten hierin beter kunt ondersteunen. 

We zijn benieuwd naar je ideeën! Heb je vragen of twijfel je ergens over? Stuur dan een mail met je vraag en je contactgegevens naar talent@cultuurparticipatie.nl. Dan neemt een subsidieadviseur contact met je op.


Hoe vraag je subsidie aan?

 • Op deze pagina vind je rechts in het kader onder ‘Documenten’ alle belangrijke informatie, zoals de subsidieregeling met daarin alle voorwaarden waarop we je aanvraag beoordelen. Ook vind je hier voorbeeldformulieren om je te helpen bij je aanvraag.  
 • Subsidie aanvragen doe je via Mijn Fonds: onze online aanvraag-omgeving. Klik rechtsboven op deze pagina op ‘Subsidie aanvragen’ om een Mijn Fonds-account aan te maken (dit kan een paar dagen duren) en je aanvraag te starten.  
 • Meer weten? Bekijk hier onze infopagina over subsidie aanvragen.   

Goed om te weten:

 • Je hebt een persoonlijk professionaliseringstraject (minimaal 1 jaar – maximaal 2 jaar), waarin je de opgedane kennis en kunde overdraagt op talenten of andere (beginnende) coaches.  
 • Je vraagt samen met een culturele instelling subsidie aan. Zij zijn de officiële aanvrager, maar jij gaat jezelf als coach verder ontwikkelen. 
 • Je project start niet voor je aanvraag is goedgekeurd (dit duurt maximaal 13 weken), maar wel binnen 6 maanden nadat je ons besluit hebt ontvangen. 
 • Je kunt maximaal € 50.000 aanvragen. Het aangevraagde bedrag mag in het Europees deel van Nederland maximaal 80% van je projectkosten dekken. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk mogen maximaal 100% van je projectkosten dekken. In je begroting neem je alle posten inclusief BTW op. 
 • De culturele instelling die de aanvraag doet past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. (Hoezeer je aanvraag op deze codes wordt beoordeeld, hangt af van het bedrag dat je aanvraagt.)  
 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het eind van het budget bereikt is. Begin daarom op tijd; wacht niet te lang met aanvragen. 

Op zoek naar inspiratie?

Untold is een stichting die jonge makers de mogelijkheid biedt om zich te ontwikkelen op het gebied van Afrikaanse dansstijlen, muziek, theatervormen en kunst. We gingen in gesprek met Otmar Watson, coach en zakelijk en artistiek leider van Untold, over zijn professionaliseringstraject. Met behulp van de regeling Urban arts coach heeft Otmar kennis opgedaan over o.a. conceptontwikkeling en fondsenwerving:

Beleidsperiode 2025-2028

In 2024 lopen al onze huidige projectregelingen af en zullen ze sluiten. Daarom houden we je zo goed mogelijk op de hoogte.