nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Atelier Does Atelier Does
Participatie

Urban Arts Talent

Ontwikkeltraject voor talenten in urban arts, die hun eigen onderwerpen kiezen en hun eigen stijl (verder) willen ontwikkelen.

Niet elk talent ontwikkelt zich via een vaste route en soms bestaat er geen opleiding voor wat jij wil doen of maken. Heb jij een verhaal dat verteld moet worden en doe je dat op jouw eigen manier? Wil jij werken aan een eigen signatuur? Ben jij bezig op gebied van graffiti, streetwear, dj-ing, ball culture, breakdance, animatie urban theater etc.? Deze subsidieregeling kan jou als talent verder helpen om met begeleiding van professionals door te groeien in jouw kunstvorm.

Wie kan aanvragen?

De subsidie moet worden aangevraagd door een culturele instelling zonder winstoogmerk. Zij zijn de formele aanvrager, maar het gaat om jouw ontwikkeltraject. Daarom vinden we het belangrijk dat jij de aanvraag zelf maakt. In de aanvraag staan jouw specifieke leerdoelen centraal waar je tijdens het ontwikkeltraject aan wil werken. Van de culturele instelling verwachten we dat ze jou begeleiden en het traject samen met jou bewaken.

Een ontwikkeltraject op papier zetten kan soms moeilijk zijn. Daarom mag je als aanvulling op het projectplan een mondelinge toelichting geven, waarin je jouw ontwikkelplan presenteert.

Waar kijkt het Fonds naar? 

Het gaat om een persoonlijk ontwikkeltraject. Dus niet alleen om het maken van een product of productie, zoals een nieuw album, theaterstuk of kunstwerk. Je vraagt geld aan om jezelf te ontwikkelen en dus voort te bouwen op waar je nu staat als maker. Misschien wil je wel (alle) verschillende genres waar je mee bezig bent combineren, of naast danser je ook ontwikkelen als choreograaf. Of je wilt naar het buitenland, om in de roots van jouw kunstdiscipline te duiken en je bevindingen toe te passen in een expo of show. We vinden het belangrijk dat je laat zien waarom deze stap voor jou relevant is en hoe die aansluit bij waar je naartoe wilt groeien. We zien en horen ook graag hoe je je leerervaringen uit het traject actief gaat delen met je omgeving zodat ook andere makers kunnen leren van jouw leerervaring.

Concreet kijken we naar we naar de kwaliteit, samenwerking en het effect van jouw aanvraag.

Kwaliteit | Je legt uit wat jouw startpunt en ontwikkelstappen zijn. Wat zijn jouw leerdoelen? En hoe brengen ze je tot het einddoel? We kijken daarbij ook naar de planning en de haalbaarheid van jouw aanvraag.

Samenwerking | In jouw aanvraag leg je uit wie jou gaat begeleiden, en hoe die samenwerking eruit ziet. In hoeverre past deze rol- en taakverdeling bij het ontwikkeltraject? En je denkt alvast na over de samenwerking op langere termijn.

Effect | Hoe draagt jouw ‘eindproduct’ bij aan het ontwikkeltraject? En wat is het lange termijn effect van dit traject? En hoe deel je jouw leerervaringen met andere urban arts-talenten?

In de toelichting van de regeling (zie hiernaast bij Documenten) lees je meer over de voorwaarden waarop de aanvraag wordt beoordeeld (Artikel 2.8 op pagina 15 en 16).

 

Praktische voorwaarden

 • Je vraagt samen met een culturele instelling subsidie aan. Zij zijn de officiële aanvrager, maar de inhoud van de aanvraag gaat over jouw persoonlijke leerdoelen;
 • Je project start niet vóórdat je aanvraag is goedgekeurd, maar altijd binnen 6 maanden nadat je het subsidiebesluit hebt ontvangen;
 • Je project duurt maximaal 2 jaar, en minimaal 1 jaar;
 • De subsidie die je van het Fonds ontvangt is maximaal € 25.000, en mag 100% van je projectkosten dekken;
 • De culturele instelling die de aanvraag doet past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. Het hangt af van je aangevraagde bedrag hoe strikt daar naar gekeken wordt;
 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het budget bereikt is. Begin daarom op tijd en wacht niet te lang met aanvragen. (Let op: een account aanmaken op Mijn Fonds kan een paar dagen duren)
Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Eylem Tanir Thomas Nijhuis  of  Lisan Beune

Klik op de naam of foto voor de contactgegevens
urbanarts@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl