nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Urban Arts Talent

Ben je een autodidacte maker in urban arts en bezig met bijvoorbeeld graffiti, muziek of theater, dj-ing, ball culture, breakdance of animatie? Wil je onder begeleiding van professionals doorgroeien in jouw kunstvorm? Vraag dan subsidie aan voor Urban arts talent.

Niet elk talent ontwikkelt zich via een vaste route en soms bestaat er geen opleiding voor wat jij wil doen of maken. Heb jij een eigen stijl en wil je jezelf onder begeleiding ontwikkelen? Vraag dan subsidie aan voor Urban arts talent.  

Wie kan subsidie aanvragen?

Een talent kan samen met een culturele instelling subsidie aanvragen: 

 • De aanvraag moet worden ingediend door een culturele instelling zonder winstoogmerk. Zij zijn de formele aanvrager en we verwachten van hen dat zij jou begeleiden en het traject samen met jou bewaken. 
 • De aanvraag wordt door jou als talent gemaakt: het gaat om jouw ontwikkeltraject, waarin jouw leerdoelen centraal staan. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je ontwikkeltraject op papier zet. Je mag vervolgens je plan mondeling toelichten aan de beoordelingscommissie.

Hoe ziet je project eruit? 

Je hebt een persoonlijk ontwikkeltraject, waarin je via leerdoelen werkt aan een eigen stijl en verder bouwt aan jouw kunstvorm. Misschien wil je de verschillende genres waarin je actief bent combineren, of wil je je als danser ook ontwikkelen als choreograaf. Wellicht wil je naar het buitenland om in de roots van jouw kunstdiscipline te duiken en je bevindingen toe te passen in een expo of show. We vinden het belangrijk dat je laat zien waarom deze stap voor jou relevant is, en zien en horen graag hoe je je leerervaringen uit het traject actief gaat delen met je omgeving zodat ook andere makers hiervan kunnen leren. 
 
We zijn benieuwd naar je ideeën! Heb je vragen of twijfel je ergens over? Stuur dan een mail met je vraag en je contactgegevens naar talent@cultuurparticipatie.nl. Dan neemt een subsidieadviseur contact met je op.

Hoe vraag je subsidie aan?

 • Op deze pagina vind je rechts in het kader onder ‘Documenten’ alle belangrijke informatie, zoals de subsidieregeling met daarin alle voorwaarden waarop we je aanvraag beoordelen. Ook vind je hier voorbeeldformulieren om je te helpen bij je aanvraag.  
 • Subsidie aanvragen doe je via Mijn Fonds: onze online aanvraag-omgeving. Klik rechtsboven op deze pagina op ‘Subsidie aanvragen’ om een Mijn Fonds-account aan te maken (dit kan een paar dagen duren) en je aanvraag te starten.  
 • Meer weten? Bekijk hier onze infopagina over subsidie aanvragen.   

Goed om te weten:

 • Je hebt een persoonlijk ontwikkeltraject (minimaal 1 jaar – maximaal 2 jaar), waarin je via leerdoelen werkt aan een eigen stijl en verder bouwt aan jouw kunstvorm. 
 • Je vraagt samen met een culturele instelling (zonder winstoogmerk) subsidie aan. Zij zijn de officiële aanvrager, maar de inhoud van de aanvraag gaat over het realiseren van jouw persoonlijke leerdoelen;   
 • Je project start niet voor je aanvraag is goedgekeurd (dit duurt maximaal 13 weken), maar wel binnen 6 maanden nadat je ons besluit hebt ontvangen. 
 • Je kunt maximaal € 25.000 aanvragen. Het aangevraagde bedrag mag 100% van je projectkosten dekken. 
 • De culturele instelling die de aanvraag doet past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. (Hoezeer je aanvraag op deze codes wordt beoordeeld, hangt af van het bedrag dat je aanvraagt.)  
 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het eind van het budget bereikt is. Begin daarom op tijd; wacht niet te lang met aanvragen. 

Op zoek naar inspiratie?

Yentl Kollau is danser en performer. Dankzij de regeling Urban arts talent volgde ze workshops op het gebied van funk, popping, choreografie en freestyle. Daarnaast volgde ze cursussen om haar kennis te verbeteren over over het ontwikkelen van dansvideo's. We gingen in gesprek over haar persoonlijke, artistieke en zakelijke ontwikkeling:

Rapport Urban Arts Talent

In de vorige periode kregen urban arts talenten de kans hun makerschap te verdiepen. Zij volgden cursussen, maakten reizen, legden contacten en groeiden op persoonlijk, artistiek en zakelijk vlak. 

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'