nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

De Duif - Maakruimte voor cultuur De Duif - Maakruimte voor cultuur
Participatie

Vernieuwen van cultuurmaken

Deze subsidieregeling is voor vernieuwende culturele projecten in de vrije tijd. We onderscheiden twee soorten projecten: eenmalige projecten waarin jullie iets nieuws willen uitproberen of projecten waarbij jullie een nieuwe samenwerking aangaan. Benieuwd of jullie project in aanmerking komt? Lees verder of neem contact met ons op!

Welke subsidie past bij jou?

Ontwikkeling

Willen jullie als culturele stichting of vereniging iets nieuws uitproberen en daarmee elkaar en anderen inspireren? Met deze subsidie stimuleren we eenmalige projecten door én voor cultuurmakers in de vrije tijd. 
€ 0 - 10.000 14 feb 2022 ⁠t/m 28 aug 2024 Lees meer

Samenwerking

Willen jullie als culturele stichting of vereniging een vernieuwende samenwerking aangaan, ervaringen opdoen en zo elkaar en andere betrokkenen verrijken? Deze subsidie is voor nieuwe samenwerkingsprojecten met of tussen cultuurmakers in de vrije tijd.  
€ 10.000 - 25.000 14 feb 2022 ⁠t/m 28 aug 2024 Lees meer

Cultuur maken in de vrije tijd kan in alle kunst- en cultuurvormen.  

Via de subsidieregeling Vernieuwen van cultuurmaken kunnen stichtingen, verenigingen, zelfstandig cultureel professionals of particulieren als groep of collectief subsidie aanvragen voor: 

Klik hierboven op het onderdeel dat bij jouw project past om meer te lezen over o.a. de aanvraagbedragen en criteria. Twijfel je welke subsidie voor jullie project geschikt is? Neem dan contact op met een adviseur die je verder kan helpen – de contactgegevens vind je onderaan deze pagina. 

Vraag je voor het eerst subsidie aan bij het Fonds? Het filmpje hieronder helpt je op weg.

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling. Bel ons en vraag naar Marie-Anne Eij Lucien Ravensberg  of  Martine Rippen

Klik op de foto of naam voor de contactgegevens
vernieuwen@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'

FAQ

Ik vraag subsidie aan vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Mag ik de kosten voor het omwisselen van valuta voor het uitvoeren van het project opnemen in de subsidieaanvraag?
Ja, dat mag
Wie bedoelen jullie met ‘cultuurmaker’?
Je bent een cultuurmaker als je in je vrije tijd actief bent op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed of media. Dus niet de professionals die iets organiseren voor anderen, maar de deelnemers aan die activiteiten. Jij wil dus graag zelf aan de slag. Met bijvoorbeeld tekenen, zingen, dansen, dichten, rappen, schilderen, musiceren, schrijven, filmen, acteren, stand-up – noem maar op.
Wat bedoelen jullie met 'een vernieuwend project' of 'een nieuwe samenwerking'?
'Nieuw' en 'vernieuwend' zijn geen vaststaande begrippen. Het gaat er in deze subsidieregeling om dat cultuurmakers dingen doen die voor hén nieuw zijn en dat ze daardoor een ontwikkelstap maken of een verdiepingsslag. Het kan gaan om (voor hen) nieuwe activiteiten, maar ook om een andere aanpak, nieuwe samenwerkingspartners of een ongebruikelijke locatie.
Wij organiseren elk jaar een nieuwjaarsconcert; kunnen we daarvoor subsidie aanvragen?
Wij ondersteunen in deze regeling geen reguliere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een jaarlijks concert. Dit geldt ook voor theatergroepen met een jaarlijkse voorstelling, dancecrews met een vast aantal optredens, etc. Het is een projectregeling en we vragen je dus duidelijk te maken wat er voor jullie nieuw is aan het project.
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl