nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Vernieuwen van cultuurmaken

In je vrije tijd met cultuur bezig zijn, kan op veel manieren: tekenen, zingen, dansen, dichten, rappen, schilderen, schrijven, filmen, enzovoort. De subsidie Vernieuwen ondersteunt stichtingen, verenigingen, kunstenaars of een groep amateurs in vernieuwende projecten. Benieuwd of je project in aanmerking komt? Lees verder!

Welke subsidie past bij jou?

Vernieuwen van cultuurmaken: Ontwikkeling

Zijn jullie een groep of collectief amateurs en willen jullie je ontwikkelen in wat jullie doen? Vraag dan subsidie aan voor Ontwikkeling. 
€ 0 - 25.000 Gesloten Lees meer

Vernieuwen van cultuurmaken: MeeMaakPodia

Wil jij makers uit de omgeving betrekken bij je theater, concertzaal, poppodium, museum of bibliotheek? Met deze subsidieregeling geef je lokale amateurs een podium.
€ 50.000 - 100.000 Gesloten Lees meer

Vernieuwen van cultuurmaken: Co-creatie

Wil je als culturele stichting of vereniging een participatieproject doen, in co-creatie met een kunstenaar? Of ben jij een kunstenaar die wil samenwerken met amateurs?
€ 25.000 - 125.000 Gesloten Lees meer

Twijfel je welke subsidie voor je project geschikt is? Neem dan contact met ons op. Je vindt de contactgegevens van onze subsidieadviseurs onderaan deze pagina.

FAQ

Ik vraag subsidie aan vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk. Mag ik de kosten voor het omwisselen van valuta voor het uitvoeren van het project opnemen in de aanvraag?
Ja, dat mag
Wie bedoelen jullie met ‘cultuurmaker’?
Je bent een cultuurmaker als je in je vrije tijd actief bent op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed of media. Dus niet de professionals die iets organiseren voor anderen, maar de deelnemers aan die activiteiten. Jij wil dus graag zelf aan de slag. Met bijvoorbeeld tekenen, zingen, dansen, dichten, rappen, schilderen, musiceren, schrijven, filmen, acteren, stand-up – noem maar op.
Wat bedoelen jullie met 'een vernieuwend project' of 'een nieuwe samenwerking'?
'Nieuw' en 'vernieuwend' zijn geen vaststaande begrippen. Het gaat er in deze subsidieregeling om dat cultuurmakers dingen doen die voor hén nieuw zijn en dat ze daardoor een ontwikkelstap maken of een verdiepingsslag. Het kan gaan om (voor hen) nieuwe activiteiten, maar ook om een andere aanpak, nieuwe samenwerkingspartners of een ongebruikelijke locatie.
Wij organiseren elk jaar een nieuwjaarsconcert; kunnen we daarvoor subsidie aanvragen?
Wij ondersteunen in deze regeling geen reguliere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een jaarlijks concert. Dit geldt ook voor theatergroepen met een jaarlijkse voorstelling, dancecrews met een vast aantal optredens, etc. Het is een projectregeling en we vragen je dus duidelijk te maken wat er voor jullie nieuw is aan het project.