nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Rotterdam Chinese New Year

De Stichting China Festivals Rotterdam organiseert elk jaar in samenwerking met Vivre Productions de viering van het Chinees Nieuwjaar in Rotterdam. Tijdens deze viering staat het immaterieel erfgoed van China en Chinees-Nederlandse mensen centraal, met aandacht voor tradities en rituelen zoals de leeuwendans maar ook de sociale gewoonten die van generatie op generatie worden overgedragen.

Tijdens het project organiseert de stichting een alternatief concept voor de viering in 2021. Vanwege de coronamaatregelen kan een grootse viering niet doorgaan. Daarnaast willen ze met het hernieuwde concept op een positieve manier aandacht besteden aan de Chinese cultuur.

Het hernieuwde concept bestaat uit het bezoeken van tien wijken en buurten in Rotterdam en de organisatie van meer kleinschalige bijeenkomsten in verzorgingstehuizen, verpleeghuizen, culturele centra zoals Verhalenhuis Belvédère, buitenschoolse opvangen, buurthuizen en seniorencomplexen. Tijdens de bijeenkomsten zijn er presentaties van o.a. de traditionele leeuwendans en zijn er workshops waarbij deelnemers leren beoefenen van o.a. dim sum vouwen en het maken van lampionnen. Voor jonge kinderen is aangepaste programmering over o.a. de theeceremonie en de Chinese taal.