39 Graden - Podium Bloos (Talentontwikkeling)

Podium Bloos valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Huis der Kunsten Breda. Het is een podium, functioneert als werkplaats voor makers en heeft een facilitaire functie voor amateurs. Voor de talentontwikkeling richt zij zich op een brede

groep jongeren tussen de 14 en 21 jaar die hun artistieke én zakelijke talenten willen ontplooien. Jaarlijks verwacht Podium Bloos vijfhonderd deelnemers te begeleiden.

Onder de noemer 39Graden biedt Podium Bloos een getrapt talentontwikkelingstraject aan met activiteiten waarin jongeren hun kennis, makerschap en vaardigheden kunnen ontwikkelen om door te groeien naar een kunstvakopleiding. Aanvankelijk konden jongeren zich ontwikkelen in dans en theater, maar inmiddels is dat uitgebreid met muziek, urban arts, circus, spoken word, performance art en cross-overs.

Podium Bloos biedt voor jong talent de volgende activiteiten aan:

  • 39Graden Meet & Greet – oriëntatie: jongeren maken kennis met voorstellingen om hun kennis te verbreden en ze volgen workshops.
  • 39Graden maaktrajecten – trajecten voor half gevorderden: ondersteuning op maat in het ontwikkelen van eigen werk om een eigen signatuur te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren, verdiepen of verbreden.
  • 39Graden Follow-Up programma – van half gevorderd naar gevorderd: een programma waarin deelnemers van het festival (toptalenten) hun werk kunnen presenteren om podiumervaring op te doen.
  • 39Graden Labs – trajecten voor gevorderden: gericht op het verbreden en verdiepen van vaardigheden. De jongeren leren samenwerken en/ of verdiepen de eigen signatuur met verschillende activiteiten.
  • 39Graden Festival: hier worden de resultaten van 39Graden Labs en maaktrajecten gepresenteerd. Jongeren organiseren het festival zelf onder begeleiding van een projectleider.

Daarnaast wil Podium Bloos investeren in een intensiever en breder netwerk, het bereiken van minder kansrijke jongeren en nieuwe (cross-over) disciplines en vormen toevoegen aan het programma.