nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Dans op Recept

Symposium Cultuur op Recept - Stichting DeDansDivisie

Lees het interview met Marlien Seinstra, oprichter en artistiek directeur van DeDansDivisie. Verwijsbriefje voor danslessen!

Stichting DeDansDivisie is in 2014 opgericht door choreograaf Marlien Seinstra (artistiek directeur DDD). Voor het project Dans op Recept gaat DeDansDivisie een samenwerking aan met Stichting Revalidatie Friesland. Het gezamenlijke doel van beide partijen is een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een CVA en chronische pijnklachten in Friesland.

De aanvrager bouwt met Dans op Recept voort op de ervaring van een voorgaand project waarbij danslessen voor mensen met Parkinson op negen verschillende locaties in Friesland werden opgezet (2016-2019). De resultaten en successen van Dans Op Recept voor mensen met Parkinson, alsmede de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek, heeft Revalidatie Friesland geïntrigeerd om Dans op Recept te realiseren voor twee grote doelgroepen binnen hun revalidatiecentra.

Voor het project Dans op Recept zetten DeDansDivisie en Revalidatie Friesland gezamenlijk danslessen op voor mensen met een CVA (hersenletsel) en voor mensen met chronische pijnklachten in Friesland. Allereerst worden binnen Revalidatie Friesland pilot-workshops ontwikkeld, waaraan zowel dansdocenten als revalidatieartsen meewerken. Vervolgens wordt een training ontwikkeld om dansdocenten op te kunnen leiden om de beoogde danslessen te geven. Aan het project wordt wetenschappelijk promotieonderzoek gekoppeld naar de effecten van de danslessen op beide doelgroepen.