nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

ADAK deel 3 - De vlucht van de kaketoe

Aan de andere kant (ADAK) in 2019

De vlucht van de kaketoe is een voorstelling via theater, live muziek, beeldende kunst en film, die de geschiedenis van de Molukkers vertelt, in combinatie met ervaring van Nederlanders bij bijvoorbeeld de gijzelingsactie. Stichting Gedeelde Verhalen krijgt via deze regeling subsidie voor het film-gedeelte van het project.

De producent en filmregisseur van het project vertelt meer op ons magazine

Op basis van gedigitaliseerd beeldmateriaal (film en foto's) van Molukse kampen, afkomstig uit archieven of in particulier bezit, maken (Molukse) jongeren nieuw filmmateriaal voor akte 2: Twee zonen. In het project worden ook de kinderen van toen (tweede generatie) betrokken. Hun verhalen en ervaringen geven het gedigitaliseerde erfgoed extra verdieping.

Aan dit onderdeel van het project wordt samengewerkt met het Drents Archief, dr. Nassau College, CS Vincent van Gogh, De Beiler Videoclub, Digital Art Factory Assen, Podium Zuidhaege en jongeren van Theater na de Dam in Drenthe.

De theatervoorstelling wordt gespeeld op het terrein van Kamp Westerbork, dat van 1951 tot 1971 werd gebruikt als woonoord onder de naam Kamp Schattenberg om Molukse repatrianten met hun gezinnen op te vangen. De voorstelling wordt gemaakt met instemming van en in samenwerking met Herinneringskamp Westerbork.