Project-C

Het CITAVERDE College Nederweert brengt met Project C kunst en cultuur terug in de onderbouw. De afgelopen jaren is noodgedwongen geschrapt in het kunstonderwijs. Daardoor konden de leerlingen weinig aan hun culturele ontwikkeling werken.

Nu ontwikkelt de school samen met kunstencentrum RICK voor de onderbouw vier projecten van zes tot acht weken. Elk jaar doen de leerlingen twee projecten. Doel daarbij is dat ze werken aan de competenties onderzoeken, creeëren en reflecteren. De school streeft naar brede opdrachten, waarbij leerlingen onder begeleiding toewerken naar een eindresultaat. Ze verbeelden een verhaal in verschillende filmvormen. Ze komen via een storyboard tot een film die aansluit op wat de andere leerlingen maken. Na de vertoning van de film in de bioscoop worden proces en resultaat besproken.

Bijgestaan door de kunstvakdocenten van RICK ontwikkelen de docenten van CITAVERDE de projecten. Samen zorgen ze voor de samenhang met de andere vakken. Na afloop kunnen de projectdocenten zelf de lessen blijven geven. De docenten evalueren de lessen en stellen ze indien nodig na het eerste jaar bij. De projectleiding is in handen van de coördinatoren van de school en van het kunstencentrum.