Wat maak jij nou?

Met het project Wat maak jij nou? wil Cinekid samen met lokale filmtheaters en basisscholen in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Vlissingen een aantal bestaande onderdelen verbinden, doorontwikkelen en lokaal verankeren. Het doel is om film en mediakunst volwaardig onderdeel te maken van het culturele curriculum van de scholen, om de verbinding tussen scholen en filmtheaters te versterken en de mediavaardigheden van kinderen te ontwikkelen. De volgende activiteiten zijn onderdeel van het project, dat samen de lesrakket heet:

- Deelname aan de Cinekid Nationale Publieksprijs: een voorbereidingsles over kritisch kijken en vervolgens het invullen van beoordelingen voor een aantal genomineerde films.

- Shorts by kids: de leerlingen krijgen een workshop How to Vlog en maken zelf een korte documentaire, waarbij per school de beste wordt ingestuurd voor de landelijke wedstrijd.

- Cinekid on Tour: een selectie van festivalfilms draait in het lokale filmtheater, waarbij ook de winnende shorts worden getoond en één werk van het afgelopen Medialab aanwezig is met een workshop.

Om dit te realiseren wordt de lesrakket met de scholen afgestemd op het curriculum en wordt er een begroting opgesteld per school. Verder krijgen de filmtheaters en scholen een training. Daarnaast wordt de workshop How to Vlog ontwikkeld, wordt de scholencompetitie voor Shorts by kids opgezet en wordt elk jaar een installatie gedupliceerd om in de verschillende filmtheaters in te kunnen zetten. Het ontwikkelde programma wordt onderdeel van het aanbod van Cinekid voor filmtheaters en scholen en de winnende films worden vertoond op het festival.