Reizen in de Tijd Rheden-Rozendaal

 

Cultuurbedrijf RIQQ (Rhedense Instelling voor Qultuur en Qunst), gemeente Rheden, verschillende basisscholen en schoolbesturen, Comité Open Monumentendag en Erfgoed Gelderland gaan een doorlopende leerlijn erfgoededucatie voor het primair onderwijs in de Gelderse gemeenten Rheden en Rozendaal ontwikkelen. Aanleiding was de behoefte aan professionalisering van de inhoud en organisatie van de huidige erfgoededucatie, en aan vernieuwing van de bestaande leerlijn erfgoed. Bovendien hechten de gemeenten Rheden en Rozendaal aan erfgoededucatie en leefde de wens om kennis te maken met het bestaande Gelderse digitale platform ‘Reizen in de tijd’.

De projectpartners sluiten met het project aan bij dit platform. Projectonderdelen zijn verder het organiseren van trainingen voor educatiemedewerkers van erfgoedaanbieders waarbij lessen op locatie worden ontwikkeld, het trainen van leerkrachten en het creëren van aanbod bij de verschillende thema’s van ‘Reizen in de Tijd'. Zo vult de digitale leerlijn zich.

Het streven is dat na de projectperiode 75% van alle basisschoolleerlingen in Rheden elk jaar een erfgoedlocatie bezoekt, aansluitend bij een thema op school. Voor leerkrachten moet het vanzelfsprekend worden om jaarlijks een bezoek te plannen en de bijbehorende lessen uit de leerlijn te gebruiken.