nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

WORM - Netwerkpodium

WORM is een ontmoetingsplek en vrijplaats voor onafhankelijke cultuur. Een ruimte in Rotterdam voor experimentele, nieuwe media, underground kunst, muziek en film. Naast eigen programmeurs en samenwerking met culturele partners of niche programmeurs, gaat WORM zich focussen op programma’s gericht op actief burgerschap.

Als vrijplaats geeft Worm al ruimte voor inbreng van buiten, nu wil ze dit nog nadrukkelijker inbouwen in de programmering. Samen en in dialoog met vertegenwoordigers uit verschillende Rotterdamse gemeenschappen zoals queer/gender, hiphop/spoken word, lokaal/kosmopolitische maar ook buurtbewoners worden projecten ontwikkeld . Van film- tot dansavonden, spoken word en podcasts. Ze hebben zo’n 70 activiteiten met 8.500 bezoekers voor ogen.

De komende twee jaar werkt Worm met deskundige begeleiding aan een methodiek om deze samenwerkingen verder te kunnen verdiepen, het netwerk te versterken en zo te bouwen aan gedeeld eigenaarschap. Onderdelen hiervan zijn de realisatie van een gezamenlijke werkplek en een serie reflectiebijeenkomsten. De inzichten delen ze in een publicatie en presenteren ze aan collega-instellingen in binnen- en buitenland.