nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Caption Caption
Participatie

MeeMaakPodia 2019-2020

Bibliotheken, theaters, musea en presentatie-instellingen betrekken hun omgeving bij hun programmering

Er is een nieuwe subsidieregeling voor MeeMaakPodia '22 - '24 geopent.
Lees meer op de subsidiepagina. 

 

 

Met deze regeling hebben we in het totaal 31 MeeMaakPodia ondersteund.

Het ging erom dat jouw organisatie bezig is met het betrekken van jullie omgeving. En dat je je hierin wilt verder ontwikkelen. Denk bij omgeving aan wijkbewoners, maar ook aan andere groepen die jij een podium kan bieden. Je geeft hen een deel van de verantwoordelijkheid voor je programmering, je positionering, je identiteit.

Wie kon subsidie aanvragen?

Bibliotheken, theaters, musea en presentatie-instellingen die meerdere dagen per week open zijn voor publiek kunnen MeeMaakPodium zijn. Daarbij laat je structureel een deel van je programmering of activiteiten bedenken en uitvoeren door je omgeving. Deze subsidieregeling was er alleen voor podia die al (deels) zo werken. Je traject duurt minimaal 1, maximaal 2 jaar.

Waar keek het Fonds naar?

Van belang was dat je de functie van MeeMaakPodium met deze subsidie verder ontwikkelt. En dat je daarmee duurzame samenwerkingen aangaat. Zowel bestaande als nieuwe. Deze werkwijze krijgt ook een vaste plek in je organisatie.

Je vindt aan de rechterzijde onder 'Documenten' de complete subsidieregeling en toelichting.

Beschikbare budget verhoogd
Het Fonds heeft 14 april 2020 het totale budget voor MeeMaakPodia 2019 verhoogd met € 7.300,-. Hiermee werd het mogelijk om alle projecten binnen het beschikbare budget van € 1 miljoen te kunnen honoreren. Dit bedrag komt voort uit de vrije ruimte die het Fonds beschikbaar heeft.

Heb je nog vragen?

Je kunt contact opnemen met één van de medewerkers van deze regeling.

zie directe nummers bij: Over ons/medewerkers
info@cultuurparticipatie.nl

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

  • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
  • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
  • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
  • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
  • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'
Advies nodig?
Advies nodig?

Wil je iemand spreken? Bijvoorbeeld over welke subsidieregeling er voor jouw project is? Onze adviseurs helpen je graag!

030 233 60 30
info@cultuurparticipatie.nl