Borderlines Euregion Poetry Slam

Stichting PANDA Collectief uit Heerlen heeft samen met haar Duitse partners de ambitie Borderlines: Euregion Poetry Slam uit te bouwen tot een heuse Euregionale slam in drie landen. Borderlines 2019 vindt plaats in het najaar van 2019. Daarnaast zet de stichting vanaf september een stevig workshopprogramma uit om jong talent te ontdekken en leerlingen en amateurs kennis te laten maken met het fenomeen poetry slam.

Vanaf september is er elke maand een poetry slam in een andere stad: Heerlen, Aachen en Eupen. Het plan is in Genk een Vlaamse voorronde te organiseren. Ook het Frans is daar toegestaan. Dan verenigt Borderlines dus officieel alle talen van de Euregio. Slammers uit alle voorrondes komen naar de finale in Aachen.

De Euregio is een erg interessant gebied voor een poetry slam. De verschillende (taal)culturen gaan binnen deze dichtvorm een interessante kruisbestuiving aan. Zo ontstaat een concept dat zich niets aantrekt van cultuur- of taalgrenzen, maar dat zich vooral richt op de verscheidenheid en schoonheid van - zoals de Belgen het zo mooi noemen - woordkunst.