Festival Oeverloos/Brucca

In het Duitse Kalbe an der Milde en het Nederlandse Zutphen organiseren Künstlerstadt Kalbe en Festival Oeverloos een gemeenschappelijk festival. Tijdens een wandeling worden theater, dans, muziek en circus op passende locaties in het landschap gespeeld. De wandeling eindigt aan het eind van de middag bij een centrale feestlocatie. Daar wordt gegeten en vinden ontmoetingen plaats. Ook treedt elke avond een band op.

Drie van de getoonde voorstellingen zijn vooraf in een intensieve repetitie- c.q. workshopweek ontwikkeld door studenten en amateurs uit Nederland en Duitsland. Professionele krachten begeleiden hen hierbij. Zo ontstaat in een snelkookpan een voorstelling die in het professionele programma niet misstaat.

Het Nederlandse festival Oeverloos vindt vlak naast de binnenstad aan de oevers van de IJssel plaats. Het Duitse festival Brucca vindt in en rond de binnenstad van Kalbe an der Milde plaats. Beide festivals bespelen zowel de stedelijke omgeving en als de natuur. Ze zetten jongeren uit de beide landen aan tot onverwachte resultaten en toeschouwers komen in contact met kunstvormen die hen voorheen vreemd waren.