nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

De Evolutie: 150 jaar blaasmuziek in de lage landen

Stichting Open Fanfare Orkest (hierna OFO) vraagt subsidie aan voor het project ‘De Evolutie: 150 jaar blaasmuziek in de lage landen’ dat loopt van 1 juni tot 13 oktober 2024.

OFO heeft als missie om de fanfaremuziek in Nederland met verfrissende projecten een vernieuwingsimpuls te geven. In dit project werkt OFO samen met Orkest Orventus (hierna Orventus), een projectorkest met een vergelijkbare missie voor de harmoniemuziek. In dit project gaan beide orkesten aan de slag met muziek van oude meesters uit verschillende perioden van de harmonie- en fanfaremuziek. Via 10 repetities, een masterclass en 2 gezamenlijke concerten gaan de 90 cultuurmakers van de 2 orkesten ontdekken hoe de harmonie- en fanfaremuziek zich in 150 jaar heeft ontwikkeld.

Elk orkest bestaat uit een bezetting van ca. 45 gevorderde amateurmuzikanten. Elk orkest wordt door een eigen dirigent geleid en de bij de repetities worden 5 thema’s behandeld, waarbij begeleiding is van verschillende muziekcoaches. Zo richt het project zich op een ontwikkeling van de cultuurmakers op het gebied van bewustzijn, kennis en vaardigheid.