nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Schrijverskampen levels x SOL

Stichting Levels vraagt subsidie aan voor het project "Schrijverskampen levels x SOL" binnen spoor 2 van de regeling Samen Cultuurmaken 2022-2024.

Levels werkt samen met sociale partner SOL aan een project waarvoor een bijdrage van 50.000 euro wordt gevraagd. Dit project loopt van 1 juni 2024 tot en met 2 augustus 2025. Het hoofddoel is om de participatie van jongeren (13 t/m 27 jaar) in de Urban Music scene te vergroten door middel van het organiseren van vier schrijverskampen. Deze kampen, met elk 20 deelnemers, focussen op persoonlijke begeleiding in zowel de creatie van muziek als het bevorderen van persoonlijk welbevinden. De geselecteerde jongeren zijn afkomstig uit Rotterdam Zuid (Feijenoord) en behoren tot de groep die zich minder gehoord of gezien voelt, een afstand heeft tot de arbeidsmarkt en de huidige infrastructuur voor culturele participatie.

In 2023 hebben Stichting Levels en SOL met succes enkele schrijverskampen georganiseerd, gefinancierd door een Open Oproep gericht op de mentale gezondheid van jongeren. Het positieve resultaat van deze pilot heeft geleid tot de beslissing om het project opnieuw uit te voeren, met als doel de impact te verankeren en uit te breiden.

Een schrijverskamp biedt artiesten de mogelijkheid om gedurende een aantal dagen intensief bezig te zijn met het creëren van nieuwe muziek, ondersteund door professionals. Deze muzikale activiteit fungeert als een platform om jongeren samen te brengen, te laten connecten en hun gevoelens te uiten, terwijl ze op een laagdrempelige manier kennismaken met de diensten en producten van Levels en SOL.

Tijdens de schrijverskampen zullen verschillende professionals aanwezig zijn om de deelnemers zowel op muzikaal als sociaal vlak te ondersteunen. Levels biedt producers, tekstschrijvers, grafisch vormgevers en een camerateam aan, terwijl SOL coaches beschikbaar stelt voor persoonlijke begeleiding.

Het schrijverskamp wordt afgesloten met een eindpresentatie in de vorm van een podiummoment, waar de deelnemers hun gemaakte nummers kunnen delen met elkaar, vrienden en familie.

Na afloop van het schrijverskamp worden de jongeren gestimuleerd om te blijven participeren in bestaande culturele activiteiten. Levels biedt bijvoorbeeld een muziek-educatieplatform aan, gericht op talentontwikkeling. SOL blijft betrokken bij de gecreëerde community en biedt toegang tot hun muziekstudio's voor de jongeren.