nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Rewrite Your Own Myth

Stichting ‘Mind the Generations’ schept kansen voor jongeren om hun talenten te ontplooien en op die manier hun maatschappelijke positie te verbeteren.

‘Rewrite your Own Myth’ is een interdisciplinair project waar cultuurmakers het slavernijverleden en haar folklore onderzoeken binnen de context van de rijke geschiedenis van de Afrikaanse diaspora. Dit project heeft als missie het vergroten van bewustzijn over het slavernijverleden en het verdiepen van de culturele horizon door middel van Afro-futurisme.

Bij ‘Rewrite Your Own Myth’ staat onderzoek centraal, waarbij deelnemers hun kennis over het slavernijverleden vergroten en de erfenis ervan in de hedendaagse samenleving ontdekken. Zij moedigen deelnemers aan om hun eigen verhaal te creëren, bekeken door de lens van Afro-futurisme, in hun unieke, cross-culturele en interdisciplinaire stijl.

Dit veelzijdige project omvat diverse kunstvormen, zoals beeldende kunst, grafische vormgeving, videokunst, fotografie, literatuur, decoratieve kunst, storytelling en multimedia. Stap voor stap leren deelnemers hoe ze onderzoek kunnen doen en hun creatieve proces kunnen starten, om vervolgens hun eigen mythe te schrijven.

De deelnemers worden begeleid door deskundige coaches en zij krijgen workshops aangeboden op het gebied van erfgoed, geschiedenis en cultuurcreatie. De resultaten van dit onderzoek en maakproces worden gedeeld en bewaard, waardoor ze als inspiratie kunnen dienen voor toekomstige generaties.