nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Indian History Month X Keti Koti Maand

Het Sarnámihuis is een online community waar je terecht kunt voor informatie over Hindostaanse identiteit, geschiedenis en cultuur. Daarnaast voert het Sarnámihuis regelmatig projecten en activiteiten uit, gericht op het behouden en ontwikkelen van Hindostaans cultureel erfgoed.

‘Indian History Month X Keti Koti Maand’ is een solidariteitsinitiatief gericht op verbinding van twee gemeenschappen die door het slavernij- en koloniaal verleden zijn verdeeld, maar allebei geraakt worden door en strijden tegen een systeem van institutioneel racisme.

De activiteiten bestaan uit:

 

• Dialoogtafels: 4 Keti Koti dialoogtafels specifiek gericht op het bespreekbaar maken van de etnische spanningen tussen Afro-Surinamers en Hindostanen om een proces van heling en verbinding te faciliteren tussen deze twee gemeenschappen, die door het koloniale systeem zijn onderdrukt en verdeeld.

• Podcast reeks: Naar aanleiding van de Keti Koti Dialoogtafels en de uitkomsten hiervan worden er vier podcast afleveringen opgenomen waarin community organizers uit de Afro-Surinaamse en Hindostaanse gemeenschap in gesprek gaan over gevoelige thema’s om kennis en bewustzijn te vergroten in het publieke debat over de specifieke pijnpunten die in de gemeenschappen leven en manieren te vinden om een proces van heling en verzoening op gang te brengen.

• Social media campagne: Publicatie van 30 inspirerende voorbeelden uit de geschiedenis van samenwerking en solidariteit tussen mensen uit de Afrikaanse en Indiase diaspora.