nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

With Food To The Roots

Love For Humanity wil met het project ‘With Food To The Roots’ een bijdrage leveren aan het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Love For Humanity gelooft in de laagdrempelige verbindingskracht van (samen) eten en willen ze West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische gerechten in het middelpunt plaatsen als een krachtig instrument voor verbinding, informatieoverdracht en bewustwording.

Met ‘With Food To The Roots’ willen zij niet alleen de gemeenschappen die normaal gesproken al betrokken zijn bij het slavernijverleden aanspreken, maar ook de gemeenschappen die wellicht minder bekend zijn met dit onderwerp. Het project draait om het vertellen van verhalen over het slavernijverleden, het koloniale verleden en de Afro-cultuur via heerlijke gerechten.

Elke bijeenkomst bij ‘With Food To The Roots’ staat in het teken van een ander verhaal, afkomstig uit een diverse gemeenschap en gekoppeld aan een specifiek gerecht.

Bij aanvang ontvangen de deelnemers een menukaart met het gerecht van de dag en het verhaal erachter.

De chef-kok van de dag deelt de keuze voor het gerecht en de betekenis ervan met betrekking tot het slavernijverleden, het koloniale verleden en/of de Afro-cultuur.

Tijdens de laatste bijeenkomst werden de deelnemers, samen met ervaren koks, uitgenodigd om zelf een gerecht voor te bereiden, als gedenkwaardige afsluiting van het project. Om een blijvende herinnering te creëren, ontvangen alle deelnemers een kookboek met de recepten van de gerechten die ze hebben gegeten.