nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Hoe comic verder?

Stichting Travers Welzijn (hierna Travers Welzijn) vraagt subsidie aan binnen de Open Oproep Mentale Gezondheid Jongeren van de Regeling Samen Cultuurmaken 2022-2024, voor het project 'Hoe comic verder?' in de periode van 13 maart 2023 en 1 november 2023.

Travers Welzijn is een welzijnsorganisatie in Zwolle.

 

Jongerenwerkers van Travers Welzijn werken samen met 2 rappers, een beatmaker en een striptekenaar. Het gezamenlijke doel voor dit project is om mentale problemen onder jongeren bespreekbaar te maken en om te zetten in iets positiefs. 15 tot 20 jongeren in een vaak kwetsbare situatie krijgen de kans om een strip te maken met bijbehorende soundtrack op basis van hun eigen verhalen en wat zij tegenkomen in het leven. De bijeenkomsten vinden plaats in Beatbox in Zwolle, een culturele ontwikkelplek voor jongeren.

Het project start met drie bijeenkomsten waarin jongeren hun verhaal kunnen delen. Daarnaast vinden er drie creatieve workshops plaats: comics maken, beats maken en verhalend rappen. Vervolgens start het ontwikkeltraject van 15 bijeenkomsten waarin jongeren aan de slag gaan met het maken van raps en beats. Tot slot worden de eindproducten gepresenteerd tijdens het Stadsfestival in Zwolle en vindt een officiële releaseparty plaats in het poppodium Hedon. Via de presentaties worden meer jongeren bereikt en geïnspireerd. Travers Welzijn vraagt 18.900 euro aan voor dit project.