nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Koken, Kunst en Cultuur

Stichting Lindenberg Cultuurhuis organiseert het project ‘Koken, Kunst en Cultuur’. Dat doet ze in samenwerking met onder meer Bindkracht 10 en Sterker Sociaal Werk. De Lindenberg zet eten in om de culturele verbinding tussen de inwoners van Nijmegen te stimuleren. De activiteiten 'Vergeten Recepten' en 'Koken met Cultuur' staan hierbij centraal.

Voor 'Vergeten Recepten' interviewen jongeren van 10 tot 18 jaar ouderen over hun favoriete maaltijd van vroeger. Van deze vergeten recepten’ wordt een maaltijd gemaakt, in samenwerking met de koks van de Lindenberg. De interviews en herinneringen dienen tevens als inspiratie voor een creatieve uiting, zoals een gedicht of dans.

Bij 'Koken met Culturen' nodigt de Lindenberg gemeenschappen in de stad uit zelf invulling te geven aan een activiteit, door bijvoorbeeld een theatervoorstelling of workshop te realiseren. Naast partners Bindkracht 10 en Sterker Sociaal Werk werft de Lindenberg deelnemers samen met het Cansius College en de ICM Weekendschool Nijmegen. Op de lange termijn wil de Lindenberg de activiteiten een vast onderdeel maken van haar programma-aanbod.