nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Troubadours: Klanken van Schiedam (spoor 2)

Stichting Fu den Sani organiseert in samenwerking met Sterk in Company het project Troubadours: Klanken van Schiedam. Fu den Sani initieert culturele projecten gericht op de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke versterking van kinderen en jongeren. Sterk in Company biedt begeleiding en sociale activiteiten aan in Schiedam en regio Zuid-Holland. Met Troubadours: Klanken van Schiedam bouwen de partners voort op de geleerde lessen van het pilotproject Troubadours van Oost: Zomeravonden 2021. De Troubadours van Oost is een actieve groep beroeps- en amateurmuzikanten uit Schiedam-Oost.

Met de doorontwikkeling van de pilot verdiepen en verbreden de partners samen met de Troubadours en (nieuwe) deelnemers het bestaande aanbod aan muziekactiviteiten in Schiedam-Oost. Het doel van het ontwikkeltraject is om actieve cultuurparticipatie en artistieke ontwikkeling in Schiedam te vergroten, het leefklimaat in de wijk te verbeteren en de culturele infrastructuur te versterken.

Het eindresultaat bestaat uit dertien “proeverijen”, twintig muziekworkshops voor deelnemers van alle leeftijden uit Oost en zes lessenseries voor kwetsbare kinderen uit Schiedam in de leeftijd 8 tot 12 jaar. Dit gebeurt onder begeleiding van professionals van Fu den Sani, Sterk in Company en de Troubadours.