nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

THE GOOD NOISE (spoor 2)

Stichting Poldertheater organiseert het project THE GOOD NOISE. Ze werkt samen met welzijnsorganisatie Stichting DOCK, jeugdzorginstelling De Koppeling, en cultureel partner Thrift$tore. Dit project is een vervolg op de pilotversie die de partners in 2021 realiseerden. THE GOOD NOISE is een muziekproject gericht op jongeren, grotendeels afkomstig uit jeugdgevangenis De Koppeling en praktijkonderwijs- en vmbo-scholen uit de regio Amsterdam. Ze krijgen workshops van muziekdocenten en professionele artiesten en nemen hun eigen nummers op in een professionele studio.

Er vinden twee edities van THE GOOD NOISE plaats. In totaal staan er in ieder geval vijftig workshops en repetities, 45 dagdelen opnamesessies, zes concerten, twee albums met minimaal vijftien songs en dertig videoclips gepland.

Het project draait om empowerment, het schrijven van eigen nummers en toewerken naar een concert. Dat is tegelijkertijd de presentatie van het muzikale album dat deze jonge muzikanten samen zullen maken. Hierdoor krijgen deze jongeren de kans hun geluid en hun verhaal te laten horen. Het project vormt vervolgens de basis voor een community waarin jongeren op peer-to-peer-basis samenwerken. Bovendien krijgen ze de mogelijkheden om binnen Poldertheater eventueel door te groeien.