nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Soundscaping met spelersgroep Theater op het Voortje

Stichting Theater op het Voortje is een initiatief van theatermaakster Anneke Schröder. Haar doel is niet alledaagse voorstellingen te maken met een sociaal maatschappelijke karakter. Kwaliteit, maatschappelijke relevantie, professionaliteit en kleinschaligheid zijn daarbij belangrijke waarden. Amateurs met een professionele inslag uit de regio krijgen de gelegenheid zich te profileren en het podium te delen met professionals.

In het ontwikkeltraject Soundscaping met spelersgroep Theater op het Voortje leren zes cultuurmakers onder begeleiding van een zang- en spelcoach het onuitgesproken woord uit te drukken in klank. Doel van het project is om klankdecors te creëren met het lichaam als instrument. Deze klanklandschappen krijgen in de zomer van 2022 een plek in de nieuwste voorstelling van Theater op het Voortje.

De spelersgroep gaat vier werkdagen aan de slag met workshops en trainingen. Deze zijn gericht op adem- en stemtechniek, het ontwikkelen van eigen klankmateriaal en de toepassing ervan in een scène.