info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Museumacademie

Stichting Samenwerkende Amsterdamse Musea (Stichting SAM) behartigt de belangen van haar 42 leden, allen geregistreerde musea in Amsterdam. Met het project 'Museumacademie' wil men de dienstverlening van de betrokken erfgoedvrijwilligers vergroten en hen ook in tijden van Corona betrokken houden bij de musea waarvoor zij actief zijn. Vooral voor de kleinere musea die sterk afhankelijk zijn van hun erfgoedvrijwilligers is dit project van belang.

Zij doen dit door het geven van een training dienstverlening waarbij erfgoedvrijwilligers worden gekoppeld aan personeel van Luxury hotels. In kleine groepen krijgen zijn een training van hoteliers hoe zij gasten kunnen ontvangen met de coronaregels die van kracht zijn, en hospitality in het algemeen. Ook krijgen ze uitleg over de Iamsterdamcard en de museumkaart.

Van Professionals leren de erfgoedvrijwilligers hoe zij de gastvrijheid en ontvangst van bezoekers kunnen verbeteren. Met het project wordt de samenwerking tussen musea en hotels versterkt.