info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Groei en Bloei in de Historische Tuinen Matilo

Stichting Salix heeft in 2014 in Park Matilo in Leiden een Romeinse kruidentuin en een middeleeuwse kloostertuin aangelegd in het park. Sinds 2020 zijn de historische tuinen in handen van Stichting Mooi Matilo. Initiatiefnemer Dorothee Olthof is met de vrijwilligers actief maar door het vertrek van vrijwilligers wordt kennis over het wilgenvlechten en uitgebreide plantenkunde gemist.

Om de kennis van de vrijwilligers op peil te houden en de deskundigheid te bevorderen willen ze cursussen voor de vrijwilligers aanbieden zoals: snoei van fruitbomen en vaste kruidenplanten, wilgenvlechten, gereedschapsonderhoud en toepassingen van kruiden (kruidengeneeskunde en natuurlijke cosmetica). Deze kruiden en natuurlijke cosmetica verkoopt de stichting om inkomsten te verwerven voor het onderhoudswerk aan de tuinen. Ook zal er aangepast tuingereedschap voor de ouder wordende vrijwilligers aangeschaft worden.

Om de zichtbaarheid en uitstraling op markten te verbeteren wil de stichting etiketten/verpakkingen voor kruidenproducten mooi laten vormgeven en drukken.