info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Almere-Paramaribo-Istanbul

Stichting Theater- en Productiehuis Almere, ofwel BonteHond gaat op verkenning voor een samenwerking met Suriname (oa. jeugdtheaterschool On Stage) en Turkije (het Atta Festival). BonteHond heeft al enig contact met de beide landen maar oriënteert zich verder op de samenwerking met hulp van de desbetreffende ambassades.

In haar nieuwe internationale beleid wil BonteHond naast internationale verkoop, vooral focussen op (langdurige) internationale uitwisseling en samenwerking. Ook wil BonteHond meer inzetten op het tijdig samenvoegen van het educatieve en artistieke traject in de totstandkoming van een (internationale) productie. Om die reden zullen er in het najaar van 2020 vanuit Almere zowel artistiek-inhoudelijke als educatieve medewerkers (KIDD, doorgaande leerlijn) afreizen naar Paramaribo en Istanbul. Het doel van de verkenning in beide landen is om de verschillende culturen en mogelijke samenwerkingen verder te onderzoeken. Ter plaatse wil BonteHond op basis van eerdere voorbereidingen kennis maken met geschikte (theater)makers en docenten uit beide landen om samen een vierjarig samenwerkingsproject aan te gaan. Om dit te concretiseren voeren zij ter plaatse gerichte gesprekken, maar willen ze ook kennismaken met elkaars werkwijze door middel van masterclasses en workshops. Het uiteindelijke resultaat; een theaterproductie voorzien van educatie zal in 2024 getoond worden in de drie landen.

In de aanvraag is rekening gehouden met een digitaal alternatief, mocht het onmogelijk zijn om naar de beide landen af te reizen door de huidige coronamaatregelen.