info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

God, I am Human

Stichting Noord Nederlands Toneel (NNT) is één van de vier grootste theatergezelschappen van Nederland met als thuishaven Groningen. Ze vragen deze samenwerkingssubsidie aan voor het uitwisselingsproject God, I am Human tussen Nederlandse en Duitse jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar. De deelnemers worden gezocht in andere segmenten dan theater en dans. Juist jongeren die wel maatschappelijk bewust zijn, maar niet per se ervaring hebben met podiumkunst. In het project wordt werkt Het Noord Nederlands Toneel samen met Schauspiel Hannover. De gezelschappen maken samen de voorstelling Bitch, I am a goddess, die in maart 2021 te zien is in Groningen en Hannover.

De uitwisseling is onderdeel van het educatieprogramma van de beide gezelschappen en er zijn meerdere partners betrokken in de uitvoer, waaronder het NNT, Club Guy & Roni, Schauspiel Hannover, Groninger Museum en het Sprengel Museum uit Hannover. Een belangrijk onderdeel van het project is het onderzoek naar de staat van besluitvorming onder jonge mensen via het gebruik van de besluitvormingstheorie Deep Democracy. De jongeren gaan tijdens het project aan de slag met vraagstellingen die gerelateerd zijn aan de voorstelling en gaan over de toekomst van Europa.

Het traject start met audities in Groningen en Hannover waarna 10 deelnemers per land geselecteerd worden. Beide groepen repeteren in eerste instantie afzonderlijk van elkaar om vervolgens gezamenlijk in beide steden te repeteren en op te treden. Tussentijds hebben de jongeren online contact, waarbij ze elkaar leren kennen en het maakproces delen. Het eindresultaat is een multidisciplinaire performance die twee keer wordt opgevoerd; eenmaal in het Groninger Museum en eenmaal in het Sprengel Museum. Het project zou oorspronkelijk plaatsvinden tussen 1 januari 2021 en 31 mei 2021. Vanwege de maatregelen rond Corona is dit met een jaar verplaatst.