Cultuur van nu

Sneller antwoord voor projecten die inspelen op de huidige situatie

Los van de maatregelen die we als Fonds hebben voor lopende aanvragen en projecten, willen we ook graag de ruimte geven aan alle mooie creatieve ideeën die het culturele veld in deze tijden heeft.

Daarom zorgen we tijdelijk dat we projectaanvragen die inspelen op de huidige situatie en op een creatieve manier toch kunst en cultuur naar de mensen brengt, binnen twee weken behandelen. Dit doen we bij de regeling Cultuurmakers van nu.

Thuis aan de slag!
Thuis aan de slag!

Wat voor projecten zoeken we?

Actief cultuurmaken. Niet bij elkaar, maar op afstand. Digitaal of analoog, dat maakt niet uit. Zolang de cultuurmaker maar centraal staat. Maak samen met al je buren een doorgeefkunstwerk, ga digitaal met een verzorgingstehuis aan de slag of ontwikkel een tof idee om samen tóch die performance te kunnen maken. Je eigen creativiteit is de limit. Je mag een geheel nieuw idee verzinnen en daarvoor aanvragen, of misschien heb je al iets bedacht en kan je dat aanpassen naar de huidige situatie.

Checklist

  • Zorg dat de titel van je project in het aanvraagformulier begint met ‘#Cultuurvannu:’ Zo weten wij welke projectaanvragen we snel moeten behandelen.
  • Bekijk de regeling Cultuurmakers van nu goed. Alle eisen van die regeling blijven namelijk gewoon staan, met uitzondering van de startdatum. Dit betekent dus dat het project vanuit Cultuurmakers komt en niet professionals.
  • Je project mag nog niet begonnen zijn.
  • Normaal laten we binnen acht weken weten of je subsidie krijgt. Nu is dat maar twee weken. Je hoort dus sneller of je subsidie krijgt. 
  • Je mag beginnen zodra wij laten weten dat je subsidie krijgt. Projecten mogen dus eerder starten dan de 8 weken zoals in de regeling genoemd. 

Het Fonds stelt € 100.000,- uit de regeling Cultuurmakers van nu beschikbaar voor deze versnelde projectbehandeling. We kunnen echter ook besluiten om deze aanpassing eerder op te heffen. Als dat gebeurt, maken we dat minstens twee weken voor het opheffen van deze versnelde termijn op deze plek bekend.

Vragen?

Heb je vragen, of wil je in gesprek met een adviseur over je plannen? Bel dan een van onze collega's:

Jeroen van Dijk
Jeroen van Dijk
Senior Programma-adviseur
06 154 712 57
Martine Rippen
Martine Rippen
Programma-adviseur
06 501 99 204
Sammie Pierik
Sammie Pierik
Programma-adviseur