Cultuur van nu

Sneller antwoord voor projecten die inspelen op de huidige situatie

Deze versnelde behandeling is gesloten op 1 augustus. Projectaanvragen die na deze datum zijn binnengekomen, worden binnen de normale 8 weken behandeld.

Los van de maatregelen die we als Fonds hebben voor lopende aanvragen en projecten, wilden we ook graag de ruimte geven aan alle mooie creatieve ideeën die het culturele veld in deze tijden heeft. 

Daarom zorgden we tijdelijk dat we projectaanvragen die inspelen op de huidige situatie en op een creatieve manier toch kunst en cultuur naar de mensen brengt, binnen twee weken behandeld werden. Dit deden we binnen de regeling Cultuurmakers van nu. De projecten moesten, passend bij het Fonds en deze regeling, natuurlijk draaien rond cultuurmakers die in hun vrije tijd actief cultuur gaan maken. Deze regeling was niet bedoeld voor professionele makers, of het bieden van een podium.

Thuis aan de slag!
Thuis aan de slag!

Wat voor projecten zochten we?

Actief cultuurmaken. Niet bij elkaar, maar op afstand. Digitaal of analoog, dat maakt niet uit. Zolang de cultuurmaker maar centraal staat. Maak samen met al je buren een doorgeefkunstwerk, ga digitaal met een verzorgingstehuis aan de slag of ontwikkel een tof idee om samen tóch die performance te kunnen maken. Je eigen creativiteit is de limit. Je mocht een geheel nieuw idee verzinnen en daarvoor aanvragen, of misschien had je al iets bedacht en kan je dat aanpassen naar de huidige situatie.

Vragen?

Heb je vragen, of wil je in gesprek met een adviseur over je plannen? Bel dan een van onze collega's:

Jeroen van Dijk
Jeroen van Dijk
Senior Programma-adviseur
06 154 712 57
Martine Rippen
Martine Rippen
Programma-adviseur
06 501 99 204
Sammie Pierik
Sammie Pierik
Programma-adviseur
06 501 992 02