nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

13 april 2021

Bijzondere afsluiting Age Friendly Cultural Cities op 31 mei

Gemeente Haarlem blij verrast als winnaar van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019
Gemeente Haarlem blij verrast als winnaar van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019

Op maandagmiddag 31 mei 2021 ronden we het programma Age Friendly Cultural Cities af. Maar liefst 23 steden en 1 regio deden de afgelopen vijf jaar mee. Tijdens deze vierde en tevens laatste slotmanifestatie reiken we de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs uit. De presentatie is in handen van Martine van Os.


Zeven steden in de race voor de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs

In de zeven deelnemende steden, Arnhem, Edam-Volendam, Dronten, Houten, Lelystad, Oldenzaal en Roermond, vonden in de afgelopen maanden online lokale manifestaties plaats. Hier lieten de steden zien wat ze bereikt hebben op het gebied van ouderen en cultuurparticipatie en hoe toekomstbestendig ze zijn. Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, was aanwezig en spreekt op maandagmiddag 31 mei haar oordeel uit.

Inspirerende slotmanifestatie

Eén van hen ontvangt, tijdens een inspirerende online slotmanifestatie, de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs. We laten, naast de prijsuitreiking, de opbrengsten van het programma zien en praten we over het belang van kunst en cultuur in zorg en welzijn. Ook andere financieringsmogelijkheden voor ouderen en cultuurparticipatie komen aan bod. Kijk je mee?

23 deelnemende steden en 1 regio

In 2016 startten we met de subsidieregeling Age Friendly Cultural Cities. Hiermee moedigen we steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en verduurzamen. We ronden af met 23 Age Friendly Cultural Cities en 1 regio, verspreid over het hele land.

Amsterdam (winnaar 2016), Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht.
Emmen (winnaar 2018), Doetinchem, Deventer, Groningen (stad en provincie) en Utrecht.
Haarlem (winnaar 2019), Alkmaar, Amersfoort, Den-Bosch, Helmond, Middelburg e.o.

Nancy Scheeve
Nancy Scheeve Communicatieadviseur