info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

BNG Bank Lang Leve Kunstprijs

Livestream Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities

Op maandagmiddag 31 mei reiken we tijdens de bijzondere online slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs uit. We laten de opbrengsten van vijf jaar Age Friendly Cultural Cities zien en praten over het belang van kunst en cultuur in zorg en welzijn. Ook nieuwe financieringsmogelijkheden voor ouderen en cultuurparticipatie komen aan bod. De presentatie is in handen van Martine van Os.

Kijk je mee? Meld je hier aan

Vanaf 15.00 uur is de live-uitzending van de Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities hier te volgen.

De BNG Bank Lang Leve Kunstprijs prijs is gekoppeld aan ons 2 -jarige programma Age Friendly Cultural Cities en door het BNG Cultuufonds beschikbaar gesteld.

Het BNG Cultuurfonds hecht, net als wij, belang aan verduurzaming en ontwikkeling van het cultuuraanbod voor ouderen en met name aan de samenwerking tussen de verschillende domeinen. Een deskundige jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, beoordeelt welke de stad zich uiteindelijk als beste Age Friendly Cultural City heeft ontwikkeld en ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro.

De afgelopen jaren hebben er 16 steden en 1 provincie (Groningen) deelgenomen. Aan de laatste editie 2019-2020 doen deze 7 steden mee: Arnhem, Houten, Dronten, Edam-Volendam, Lelystad, Oldenzaal en Roermond. Eén van hen ontvangt, op maandagmiddag 31 mei 2021 tijdens de online slotmanifestatie, de laatste BNG Bank Lang Leve Kunstprijs. We zenden dit tussen 15.00-16.00 uur live uit vanuit Theater Gooiland.

Juryleden BNG Bank Lang Leve Kunstprijs:

  • Hedy d' Ancona: voorzitter, voormailig minister WVC, ambassadeur Lang Leve Kunst
  • Wim Hillenaar: bestuurslid BNG Cultuurfonds, burgemeester Cuijck
  • Boaz Boele: regisseur, trainer en (muziek)theaterdocent
  • Wendela Gronthoud: oud directeur/bestuurder op het terrein van ouderenparticipatie en diversiteit
  • Frans Meerhoff: oude beleidsadviseur Gemeente Emmen
  • Wies Rosenboom: directeur Cultuuradvies & Coaching, voormalig hoofd Cultuurparticipatie LKCA