nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Internationale Samenwerking: Open Call Leeds 2023

Voor uitwisseling tussen Nederlandse en Engelse projecten met een focus op samenwerking tussen het cultureel en sociaal domein

Leeds viert in 2023 een speciaal cultureel jaar. Er vinden vele culturele projecten plaats die zijn opgezet voor en door deelnemers voor wie cultuurparticipatie minder vanzelfsprekend is. We willen laten zien wat er gebeurt én mogelijk is, in Leeds en enkele andere plaatsen in de regio West Yorkshire.

Engeland heeft veel ervaring met succesvolle projecten en activiteiten, op het snijvlak van kunst, zorg en welzijn, die een maatschappelijke impact hebben. Met de Open Call Nederland-Leeds 2023 roept het Fonds culturele en sociale instellingen uit Nederland op om nader kennis te maken met instellingen uit West Yorkshire, waaronder Leeds en Bradford.

We hebben al een aantal partners in West Yorkshire die open staan voor uitwisseling en samenwerking met Nederland. Klik hier voor een overzicht van mogelijke uitwisselingspartners.

Algemeen

Ben je benieuwd of een blik over de grens kan bijdragen aan een nieuwe richting, het ontdekken van nieuwe kunstvormen, andere methodieken of het opdoen van kennis over werken met instellingen en deelnemers uit het sociale domein?

Heb je het idee dat je als Nederlandse en Engelse partner elkaar wat te bieden hebt wat van meerwaarde is voor beide partijen? Lees dan verder.

Fresh - Yorkshire dance C: David Lindsay
Fresh - Yorkshire dance C: David Lindsay
Mind the Gap - C: Tom Woolland
Mind the Gap - C: Tom Woolland

Wie kan subsidie aanvragen?

Je kan subsidie aanvragen als:

 • culturele instelling of professional in het cultureel domein en samenwerkt, of van plan bent dit te gaan doen, met een instelling of professional in het sociaal domein
 • instelling of professional in het sociaal domein en samenwerkt, of van plan bent dit te gaan doen, met een cultureel professional of een culturele instelling


Waarvoor kan je subsidie aanvragen?

Je kan subsidie aanvragen voor:

 • het kennismaken met en leren van elkaars werkterrein en doelgroepen
 • het verdiepen van het contact met de samenwerkingspartner(s) in Leeds en waar mogelijk tussen de netwerken van elkaar

De verkenning leidt mogelijk tot een toekomstig samenwerkingsproject op het gebied van cultuureducatie, actieve cultuurparticipatie of een combinatie daarvan. Om dit te onderzoeken kun je ook een bijdrage aanvragen. Onderdelen in je aanvraag zijn dan:

 • onderzoek naar de wijze waarop een samenwerkingsproject kan worden vormgegeven
 • aard van de haalbaarheid van een project
 • wie heeft welke expertise en rol in een project
The performance ensemble
The performance ensemble
Studio exchange Yorkshire dance - C: David Lindsay
Studio exchange Yorkshire dance - C: David Lindsay

Hoe vraag je subsidie aan?

 • Je vindt rechts in het kader onder ‘Documenten’ alle belangrijke informatie, zoals de subsidieregeling en de uitwerking van de Open Call met daarin alle voorwaarden waarop we je aanvraag beoordelen. Ook vind je hier een voorbeeldaanvraagformulier en het motivatieformulier dat je toevoegt aan je aanvraag.
 • Subsidie aanvragen doe je via Mijn Fonds: onze online aanvraag-omgeving. Klik rechtsboven op ‘Subsidie aanvragen’ om een Mijn Fonds-account aan te maken (dit kan een paar dagen duren) en je aanvraag te starten.

We zijn benieuwd naar je ideeën! Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina. Of stuur een mail aan internationaal@cultuurparticipatie.nl.Goed om te weten

 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het budget bereikt is. Begin daarom op tijd en wacht niet te lang met aanvragen.
 • De subsidie is maximaal € 7.500,- en mag 100% van de totale projectkosten dekken. Een eigen bijdrage mag, maar is niet verplicht. In je sluitende begroting neem je alle posten inclusief BTW op. 
 • Kostenposten kunnen o.a. zijn: reis- en verblijfkosten (lokaal en internationaal) en gemaakte uren van zowel de aanvrager als de verkenningspartner. Het kan een enkele verkenning zijn of een wederzijdse kennismaking in beide landen.
 • Je mag beginnen met het uitvoeren van je project op het moment dat het Fonds laat weten dat je aanvraag gehonoreerd is. Dat duurt maximaal 8 weken.
 • Je project start binnen zes maanden na het indienen van je aanvraag.
 • Je project duurt maximaal 1 jaar.
 • Je past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. Het hangt af van je aangevraagde bedrag hoe strikt daar naar gekeken wordt.

Heb je al eerder samengewerkt en ken je al een partner in Engeland in of buiten Leeds? Dan kun je ook subisdie aanvragen, maar dan via de regeling Internationale Samenwerking 2022-2024. Lees hier meer.

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'