nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Participatie

Talentontwikkeling in informele netwerken

Werk jij met groepen zelflerende talenten en wil je hen binnen hun eigen circuit laten uitblinken, doorstromen en op weg helpen naar de beroepspraktijk? Vraag dan subsidie aan voor Talentontwikkeling in informele netwerken.

Spreekuren

Wil je graag een adviseur spreken? Bel ons dan tijdens de volgende spreekuren: woensdagen, 13 - 16 uur: Lisan Beune (06 219 515 03). Donderdagen, 10 - 13 uur: Annemarije Chamuleau (06 155 484 10).

Neem contact op

Talenten kunnen allerlei knelpunten tegenkomen op weg naar de beroepspraktijk. Vervolgopleidingen zijn niet of weinig beschikbaar en hun kunstvorm past vaak niet in het aanbod. Maar in het uiteenlopende informele circuit kunnen talenten veel meer verschillende dilemma's en drempels ervaren. Met deze subsidieregeling kan je investeren in een traject om deze groepen talenten te versterken en te helpen groeien. 

Wie kan subsidie aanvragen?

 • Een culturele instelling, stichting of vereniging zonder winstoogmerk.  
 • Als je samenwerkt met andere partijen, dient één partij de aanvraag in.  
 • Je krijgt de mogelijkheid je plan mondeling toe te lichten aan de beoordelingscommissie. 

Hoe ziet je project eruit?

Je hebt een ontwikkeltraject waaraan meerdere talenten (uit het informele circuit) meedoen. Deze talenten worden, vanuit hun eigen behoefte, ondersteund. Het gaat om de ontwikkeling van talenten in de vrije tijd, dus niet in schoolverband of via kunstonderwijs. Wij denken voor deze regeling aan bijvoorbeeld de volgende projecten: 

 • ontwikkeltrajecten voor (multidisciplinaire) talenten, talenthubs voor signed word, masterclasses voor striptekenaars, een creatieve academy voor breakdance of podcast, broedplaatsen voor talenten in circus of streetart, etc. 
 • ontwikkeltrajecten voor talenten met een beperking, autisme of ADHD 
  samenwerkingstrajecten tussen culturele instellingen, de beroepspraktijk en kunstvakopleidingen. 

We zijn benieuwd naar je ideeën! Heb je vragen of twijfel je ergens over? Stuur dan een mail met je vraag en je contactgegevens naar talent@cultuurparticipatie.nl. Dan neemt een subsidieadviseur contact met je op.


Hoe vraag je subsidie aan?

 • Op deze pagina vind je rechts in het kader onder ‘Documenten’ alle belangrijke informatie, zoals de subsidieregeling met daarin alle voorwaarden waarop we je aanvraag beoordelen. Ook vind je hier voorbeeldformulieren om je te helpen bij je aanvraag.  
 • Subsidie aanvragen doe je via Mijn Fonds: onze online aanvraag-omgeving. Klik rechtsboven op deze pagina op ‘Subsidie aanvragen’ om een Mijn Fonds-account aan te maken (dit kan een paar dagen duren) en je aanvraag te starten.  
 • Meer weten? Bekijk hier onze infopagina over subsidie aanvragen.   

Goed om te weten:

 • Je hebt een ontwikkeltraject (minimaal ½ jaar – maximaal 2 jaar) waaraan meerdere talenten (uit het informele circuit) meedoen. Deze talenten worden, vanuit hun eigen behoefte, ondersteund in hun ontwikkeling. 
 • Je project start niet voor je aanvraag is goedgekeurd (dit duurt maximaal 13 weken), maar wel binnen 6 maanden nadat je ons besluit hebt ontvangen. 
 • Je kunt maximaal € 75.000 aanvragen. In je begroting neem je alle posten inclusief BTW op. De dekking van je projectkosten hangt af van het bedrag dat je aanvraagt: 
  Vraag je tussen de € 10.000 en € 25.000 aan? Het aangevraagde bedrag mag in het Europees deel van Nederland maximaal 90% van je projectkosten dekken. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk mogen maximaal 100% van je projectkosten dekken. 
  Vraag je tussen de € 25.000 en € 75.000 aan? Het aangevraagde bedrag mag in het Europees deel van Nederland maximaal 70% van je projectkosten dekken. Aanvragen vanuit het Caribisch deel van het Koninkrijk mogen maximaal 90% van je projectkosten dekken. 
 • Hoezeer je aanvraag op alle voorwaarden wordt beoordeeld, hangt af van het bedrag dat je aanvraagt: tot de € 25.000 is onze toetsing lichter dan daarboven.  
 • Je past de drie culturele codes toe, zoals beschreven in Artikel 1.7 van de subsidieregeling. (Hoezeer je aanvraag op deze codes wordt beoordeeld, hangt af van het bedrag dat je aanvraagt.)  
 • Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, tot het eind van het budget bereikt is. Begin daarom op tijd; wacht niet te lang met aanvragen. 

Op zoek naar inspiratie?

Fashionclash, een interdisciplinair fashionplatform, ontving subsidie via de regeling Talentontwikkeling in informele netwerken. Het platform helpt autodidactie makers te groeien. We gingen in gesprek met talentontwikkelaar Branko Popović over zijn ervaring met het steunen van jonge makers:

Stappen

1. Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden die het Fonds momenteel heeft.

Alle regelingen die momenteel open staan voor aanvragen vind je bij ‘Subsidie aanvragen’. Kom je er niet uit, of ben je nog in de oriënterende fase? Vul dan onze Subsidiewijzer in.

Website en juridische regeling
Deze pagina’s geven een goed beeld van onze regelingen. Snap je iets niet, heb je ergens een vraag over? Bel ons dan! We helpen je graag verder. Het helpt ons wel als je de website al bekeken hebt en weet bij welke regeling je misschien wil aanvragen.

We proberen je op de website zo compleet mogelijk te informeren. Maar let op: deze informatie is een samenvatting van de volledige subsidieregeling, zoals hij ook in de Staatscourant is verschenen. Dit is een juridisch document, en minder makkelijk leesbaar. Hierin staat precies beschreven waaraan je subsidie-aanvraag moet voldoen. Je vindt de subsidieregeling altijd aan de rechterkant op de subsidiepagina in het lijstje met de documenten.

 

Naar overzicht subsidies
2. Documenten bekijken

We plaatsen altijd een voorbeeld van het aanvraagformulier op onze website, net als een modelbegroting. Deze vind je ook bij het lijstje documenten op elke regelingpagina. Het is verstandig ze goed te bekijken, zodat je weet welke vragen je moet beantwoorden en welke informatie we graag van je ontvangen.

3. Maak op tijd een account aan

Subsidieaanvragen doe je via ons digitale aanvraagsysteem ‘Mijn Fonds’. Om in te loggen en aan te vragen heb je een account nodig. Hou er rekening mee dat het maximaal drie werkdagen kost voordat je account actief is. Het is dus handig om dit al te doen, voordat je echt je aanvraag gaat indienen.

Maak hier een account aan.
4. Log in en vraag aan

Je hebt rondgekeken naar de mogelijkheden, een keuze voor een bepaalde regeling gemaakt en gelezen wat de voorwaarden en criteria zijn. Tijd dus om een aanvraag te doen. Dit doe je in een aantal stappen:

 • Log in bij ‘Mijn Fonds’ met de account die je aangemaakt hebt.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe aanvraag’.
 • Selecteer of je als organisatie, of als persoon aanvraagt en kies de juiste regeling uit het drop downmenu. Je komt nu in het aanvraagformulier.
 • Als je alles hebt ingevuld en alle bestanden hebt toegevoegd, dien je het formulier digitaal in.
 • Wij proberen je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Je ontvangt binnen 13 weken van ons bericht.
Naar 'Mijn Fonds'