Werktitel: 'make film, not war'.

Drie filmpartijen in Zeeland gaan een samenwerking aan om het filmproject met de werktitel 'Make film, not war' te realiseren. Filmalot, gericht op filmducatie, internationaal filmfestival Film by the Sea, gericht op presentatie, en de Zeeland Film Commision, gericht op het stimuleren van filmproductie in Zeeland. Het inhoudelijk thema van het project is de herdenking van de Slag om de Schelde, in W.O. II, op 8 november 2019 75 jaar geleden.

Een nieuwe generatie filmmakers - de gevorderde vrijetijdsfilmmaker - gaat de geschiedenis vertellen in korte verhalen. Publiek maakt op een nieuwe manier kennis met de Slag om de Schelde en de organisaties leveren een bijdrage aan de herdenking ervan.

In het project krijgt ervaren filmtalent de kans om een korte film te maken die aansluit bij het inhoudelijke thema. Tijdens het ontwikkeltraject komen alle aspecten van het filmmaken aan de orde, van scenario-ontwikkeling en preproductie tot postproductie. De hierbij horende masterclasses zijn openbaar en ook voor anderen dan de geselecteerde talenten toegankelijk. De talenten worden in het filmmaakproces gecoacht door een gevestigde filmprofessional. In het totaal worden 4 tot 6 korte filmprojecten gerealiseerd. Er wordt aangemoedigd om in de filmcrews naast de regisseur ook ander lokaal talent te selecteren, zodat vooral mensen uit de regio meer filmervaring opdoen. Kandidaten worden geworven in de regio’s Zeeland, Noord Vlaanderen en West Brabant.

De eindresultaten worden gepresenteerd op het filmfestival Film by the Sea.