nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Re-fill your cup with authentictity

Zulacia, Pamela en Sharina zijn alle drie werkzaam als professionals in de sociale hulpverlening, geestelijke gezondheidszorg en het onderwijs. Daarnaast zijn ze enthousiaste cultuurmakers (Zulaica doet fotografie, Sharina schildert en Pamela danst graag).

Wat ze allen merkten was dat hun werk gekenmerkt wordt door een hoge werkdruk. Een mooie aanleiding dus om hun cultuurmakerschap in te zetten voor zichzelf en hun collega’s. Met hun project ‘Re-fill your cup with authenticity’ richten zij zich op een fusion tussen sociale hulpverlening en kunst waarbij kunstworkshops gehouden worden met mensen uit de drie doelgroepen die nauwelijks of geen ervaring hebben met (abstracte) kunst. Tijdens de sessies staat Mindful Art en bewustwording centraal.

In de workshops wordt eerst kennisgemaakt met (abstracte) kunst door het aanleren van basisvaardigheden en het maken van een eigen kunstwerk onder begeleiding. Naast de praktische kant, zit in de opbouw van de workshops ook een (kunstmatig opgewekt) stress-element waardoor de deelnemers zelf ervaren hoe je om kunt gaan met dit soort stress-situaties en hier meteen op kunnen reflecteren.