Projectplan Cultuur Vakcollege Hillegersberg

Momenteel biedt het Vakcollege Hillegersberg (VCH) binnen het curriculum in klas 1 en 2 keuzeblokken Arts aan en in klas 3 vier culturele activiteiten binnen CKV. De school wil een nieuwe schoolcultuur creëren, waarin leerlingen met een open blik naar de wereld leren kijken. Kunst en cultuur dragen daaraan bij. VCH wil met dit project kunst en cultuur actief en laagdrempelig aanbieden.

Het project start met theaterles voor alle eerstejaars. In de bovenbouw komt er voor klas drie een keuzemodule podium bij. Voor leerlingen in klas 1 en 2 met een extra interesse in theater en podium is er een plusprogramma met meer diepgang. Klas 3 krijgt een vervolgprogramma met het maken van een voorstelling voor het Scholieren Theaterfestival. Tot slot voegt VCH een cultuurweek toe aan het curriculum. Het doel hiervan is om alle leerlingen te verbinden met elkaar, met het culturele aanbod in de school en in de stad.

VCH werkt binnen het project samen met Maas Theater en Dans. Beide partijen willen met het nieuwe programma kunst en cultuur verankeren in de school en zo bijdragen aan de culturele ontwikkeling van de leerlingen.