nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Woordenboek der Zorg / Wörterbuch der Fürsorge

Kick off tijdens Big Draw Festival 2019

Lees het interview met projectleider Krista Burger over hun zoektocht naar de kernwaarden van zorg. Het Burg Hülshoff-Center for Litrature uit Munster en Big Draw uit Nijmegen maakten dit grensoverschijdende Gesamtkunstwerk.

Big Draw Nijmegen en het Center for Literature in Münster gaan in een collectief schrijf- en vormgevingsproces een geillustreerd Duits-Nederlands Woordenboek der Zorg maken. Dit project vindt plaats vanuit een aantal vragen. Zoals: wat zijn onze maatschappelijke drijfveren? Wie draagt lokaal en globaal zorg voor wie? Waar halen wij de moed en/of energie vandaan om zorg te dragen voor anderen? Het uiteindelijke doel is een kaleidoscoop van verschillende verhalen, posities, vragen en afbeeldingen over de grote vraag: who cares (for whom)?

Vier auteurs/vertalers (twee Duitse en twee Nederlandse) en twee illustratoren creëren tijdens een reeks workshops samen met deelnemers de inhoud van het Woordenboek. De kunstenaars verkennen met de deelnemers het terrein van de zorg. Teksten kunnen ontstaan in storytelling-workshops of tijdens creative writing oefeningen.Mensen van alle leeftijden zijn welkom om mee te doen.

Door de input van kunstenaars, de expertise van de sociale initiatieven en het publiek ontstaat een inhoudelijk divers en artistiek hoogwaardig product. Het Woordenboek der Zorg wordt een handboek en een mogelijk vertrekpunt voor een volgend sociaal artistiek project.