FOOD FOR THOUGHT

Het project Food for Thought van Stichting Fries Productiehuis Popcultuur en MusikZentrum Hannover legt de verbinding tussen voedsel en popmuziek in een Duits-Nederlandse context. Daarmee past het mooi binnen de gezamenlijke doelstelling de organisaties: het bevorderen van de actieve cultuurparticipatie en talentontwikkeling van jonge makers op het gebied van popcultuur. Jonge popbands en koks komen vijf dagen lang samen in Leeuwarden en Hannover. Iedere band bedenkt een favoriet backstagemaal, die door vier koks voor de hele groep gekookt wordt. Terwijl de koks druk aan het koken zijn, worden de muzikanten herverdeeld in vier nieuwe bands, met voor de helft Duitse en de helft Nederlandse bandleden. De uitdaging is een nieuw nummer te schrijven met voedsel als thema. Dit nummer wordt opgenomen en er wordt een videoclip bij gemaakt. In beide steden sluit het project af met een concert. Daaraan voorafgaand kan het publiek eten in het Pop-up Restaurant, met keuze uit de vier favoriete backstage maaltijden.