nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

HEEL

Stichting Marc Vlemmix Dance (hierna MVD) vraagt subsidie aan voor het project ‘HEEL’ dat loopt van 17 mei 2024 tot 17 april 2026.

MVD bestaat sinds 2020 en heeft in de afgelopen jaren zich ontwikkeld van dansschool naar een inclusief dansgezelschap. Het gezelschap bestaat uit dansers en kunstenaars, die allen te maken hebben met een lichamelijke beperking. Er wordt in de eerste plaats, maar niet uitsluitend, gewerkt met mensen met Parkinson, MS, reuma en ouderen. In dit project wordt in een periode van 2 jaar gewerkt in co-creatie tussen cultuurmakers en professionals naar een avondvullende dansvoorstelling. Via een iteratief proces wordt aan de hand van 4 hoofdthema’s gewerkt naar 4 deelvoorstellingen. Uiteindelijk komt dit samen in een dansvoorstelling en expositie genaamd ‘HEEL’.

Bij het project is een groep van 10 cultuurmakers betrokken die al als dansers zijn verbonden aan MVD. Elk van hun gaat 10 nieuwe cultuurmakers betrekken bij hun proces om hun verhaal vorm te geven. De activiteiten bestaan uit 78 repetities, 8 deeloptredens, 1 optreden van de voorstelling, 1 expositie die 2 maanden staat met meer dan 100 portretten en de presentatie van een film. In totaal worden zo 115 deelnemers betrokken.