nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Shakespeare Verliefd, een multidisciplinair project

Stichting Bluv (hierna Bluv) vraagt 12.000 subsidie aan voor het project ‘Shakespeare Verliefd, een multidisciplinair project’ dat loopt van 6 juni 2024 tot 18 oktober 2024.

Bluv in Den Bosch maakt sinds 2013 locatietheatervoorstellingen. Zij willen een podium bieden aan niet-professionele spelers om zich te ontwikkelen. Bluv bestaat niet uit een vast gezelschap, maar heeft wel een kern van spelers en muzikanten die vaker deelneemt. Dit gebeurt onder leiding van de vaste regisseur Harold Schraven. Voor dit project wil Bluv een multidisciplinair volkstheaterstuk maken, een romantische komedie door 27 cultuurmakers. Hierbij is het niet alleen het doel om een voorstelling te make, maar ook een ontwikkeltraject naast de repetities te organiseren van workshops van verschillende professionele docenten. De vaardigheden die de cultuurmakers oefenen tijdens de workshops (stemgebruik, zang, dans en stagefight) kunnen ook worden toegepast in het stuk ‘Shakespeare Verliefd’.

De activiteiten bestaan uit 5 audities, 20 repetities, 26 workshops (4 voor stem, 10 voor zang, 7 voor stagefight en 5 voor dans), 12 muziekrepetities en 10 voorstellingen op buitenlocaties.