nl en

info@cultuurparticipatie.nl
030 - 233 60 30

Lang leve de oorlog

Stichting Kunst aan de Maastkant (KadM) vraagt subsidie aan binnen de regeling Vernieuwen van Cultuurmaken: Ontwikkeling voor het project ‘Lang leve de oorlog’ dat loopt van 30 maart tot 29 september 2024.

KadM gaat met circa 45 cultuurmakers uit buurt en regio in 6 maanden een musical ‘Lang Leve De Oorlog’ ontwikkelen van ca 1,5 uur maken, over het thema ‘doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties’. Het gezelschap Theater Dankzij De Dijken (TDDD) gaat bij dit project onder de vlag varen van KadM. Er bestaat bij TDDD een vaste kern en bij ieder project kunnen verse cultuurmakers instappen. Voor de cultuurmakers van TDDD is musical een niet eerder beoefend genre. Zij zijn bekend met teksttoneel, maar gaan nu ontwikkelstappen maken door een verhaal in zang, dans en muziek te maken. Hiervoor worden externe professionals betrokken om zang, dans, muziek en toneelmatige aspecten te begeleiden en de groep cultuurmakers de ontwikkelstappen te laten maken.

De activiteiten bestaan uit 8 workshops spel en zang, 8 workshops spel en dans, 6 repetities voor de muzikanten, 18 repetities waar alle disciplines samenkomen en 6 voorstellingen in een pop-up theater in een open tent op een locatie aan de Maas.